Laimutė Kedienė prieš savo teismą susirgo

Dėl nepagarbos teismui teisiamųjų suole atsidūrusii Drąsiaus Kedžio mama Laimutė Kedienė trečiadienį Utenos rajono teisme nepasirodė.

Kaip portalui 1diena.lt sakė Utenos rajono apylinkės teismo atstovė ryšiams su visuomene Daiva Prūsaitė, teismas gavo išrašą iš L.Kedienės medicinos dokumentų, kuriame teigiama, kad teisiamoji serga ir teismo posėdyje dalyvauti negali.

„Dėl šios priežasties baudžiamosios bylos nagrinėjime paskelbta pertrauka iki lapkričio 25 d. 13.30 val”, - sakė D.Prūsaitė.

Kaip jau rašėme, L.Kedienė į prokurorų nemalonę pateko pernai Panevėžio miesto apylinkės teismui nutraukus garsiąją pedofilijos bylą. Tada ji žurnalistams pasakė: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį“.

Netylėjo ir jos dukra, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė, globojanti D.Kedžio dukrą. „Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis du, trys, penki metai ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“, - piktinosi N.Venckienė.

Labiausiai N.Venckienės ir L.Kedienės ištartos frazės įžeidė teisėjų kolegijos pirmininką Vytautą Krikščiūną. Jis juos įvertino kaip nepagarbą teismui ir pernai lapkričio 22 d. kreipėsi į Teisėjų tarybą.

Teisėjų taryba nusprendė V.Krikščiūno skundą perduoti Generalinei prokuratūrai, ši pradėjo ikiteisminį tyrimą L.Kedienės atžvilgiu. Tyrimą planuota pradėti ir dėl N.Venckienės ištartų žodžių, tačiau prieš tai reikėtų panaikinti jos kaip teisėjos imunitetą.

Vėliau prokuratūra šį ikiteisminį tyrimą pavedė atlikti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorams.

Šių metų sausio 12 d. Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras, ištyręs su pareiškimu susijusias aplinkybes, priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą N.Venckienės atžvilgiu.

Nutarime buvo nurodyta, kad vertinant teisėjos pasakytus žodžius yra būtina analizuoti visą jos pasisakymo turinį, o ne atskirus, iš konteksto paimtus teiginius, kurie buvo viešai paskelbti žiniasklaidos priemonėse.

Sausio 13-ąją ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas ir L.Kedienės ažvilgiu, nes jos pasakytuose žodžiuose prokuroras neįžvelgė jokios nusikalstamos veikos.

Teisėjų taryba šį Šiaulių apygardos prokuratūros nutarimą apskundė. Skundą peržiūrėjęs generalinis prokuroras Darius Valys liepė tyrimą atnaujinti. Byla buvo grąžinta atgal Šiaulių prokurorams, o netrukus iškeliavo į teismą.

N.Venckienei dėl teisme pasakytų žodžių buvo svarstyta Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje. Jai dėl jų buvo iškelta antra drausmės byla. Teisėjų garbės teismas prasikaltusią teisėją šalies Prezidentei pasiūlė atleisti, tačiau Dalia Grybauskaitė dekreto dėl N.Venckienės atleidimo nepasirašė, o pati N.Venckienė kolegų sprendimą apskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pirmame šios bylos posėdyje gegužės 25 d. L.Kedienė advokato neturėjo. Jos artimieji aiškino, kad dukters vyras Aidas Venckus jos ginti negali, nes yra artimas giminaitis, o samdyti brangiai kainuojančio gynėjo moteris, gyvenanti tik iš pensijos, negali. Tačiau rugpjūčio 16-ąją L.Kedienė teisme pasirodė lydima to paties A.Venckaus.

Šis teismui paaiškino, kad žmonos motina jam nėra giminė, todėl Advokatūros įstatymas nedraudžia jam jos ginti.

Baudžiamojo kodekso 232 straipsnis už nepagarbą teismui numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
Kaip smirda pritriestos nutriju meslo kelnes!

lot sugebejo

lot sugebejo portretas
o uz lojima atsakyt nenori- prasideda sirgimai cha cha cha!serga plocininkai "pazymos" rasytojai, "serga" ir isgama, nuzudytus zmones apsaukus pedofilus ir aiskinus- "ai, ar zmones nuzude, pedofilus!"Gal Dievas ir ja isleis paskau jos ispera " VEMALU Drasiaus keliu" ?

Tai va

Tai va portretas
Kažkokia mistika. Kaip tik ne teismo posėdis, tai visi figurantai "susega". Kuckaitis su Kairiene jau penkis kartus "sirgo", N.Venckienė, kai reikėjo vykdyt teismo nutartį net į reanimaciją pateko, iš kurios, net teismo nutarties neturėdama, iš žiniasklaidos sėkmingai skundus pyškino. Dar gegužės 14 d. visose violetiniuose portaluose liaupsėmis apipilta kieme linksmai žaidžianti mergaitė, ekspertizės dieną vėl susirgo. Dabar matyt paskelbus teismo datą dėl vaiko nuolatinės gyvenamosios vietos nustatymo, vėl pradįės kažkas "sirgti" . Reikia kreiptis į Sveikatos ministrą, kad tas atkreiptų dėmesį, gal Kaune kažkoks virusa murantas apsigyveno?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių