Kyšininkavimu įtariamo Kalvarijos savivaldybės nario byla – jau teisme

Kauno apygardos prokuratūra Marijampolės rajono apylinkės teismui ketvirtadienį perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje Kalvarijos savivaldybės tarybos narys  N. Š. įtariamas kyšininkavimu.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad N. Š. pernai gruodį Kalvarijos savivaldybės patalpose iš Kalvarijos savivaldybės mero pareikalavo tiksliai neįvardinto dydžio kyšio už tai, kad jis, eidamas Kalvarijos savivaldybės tarybos nario pareigas, balsuodamas tarybos posėdžiuose politiškai palaikytų Kalvarijos savivaldybės merą, atstovaujantį savivaldybės valdančiajai daugumai, t. y. už tai, kad N. Š. palaikytų valdančiąją koaliciją ir tokiu būdu padėtų išlaikyti stabilią daugumą. Galutinė N. Š. pareikalauta piniginė suma – 1 100 litų mokestis kas mėnesį iki mero kadencijos pabaigos.

2013 m. sausio 31 d. pinigų perdavimo metu N. Š. buvo sulaikytas STT Kauno valdybos pareigūnų.

Kauno miesto apylinkės teismo nutartimi N. Š. nušalintas nuo Kalvarijos savivaldybės tarybos nario pareigų ir visų pareigų Kalvarijos savivaldybės tarybos komitetuose, komisijose, kolegijose.

Už tokio nusikaltimo padarymą gali būti skirta alternatyvinė sankcija – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.


Šiame straipsnyje: kyšiskyšininkavimasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Tėra tik vienas kelias,perkelti visų savivaldybių tarybų narius dirbti į Lukiškių izioliatorių.Ten,kalėjimo prižiūrėtojų,jie negalėtų reikalauti,ir imti kyšių,ir galėtų skaidriai dirbti tautos labui.Kito kelio jau nėra.Per toli nubrista su korupcija.Tai jau būtų panašu į laisvę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių