Kybartų pataisos namuose nuteistieji užpuolė prižiūrėtojus

Kybartų pataisos namuose nuteistieji susigrūmė su prižiūrėtojais, kai jie šie bandė perimti iš laisvės atsiųstą mobiliojo ryšio telefonų siuntą.

Incidentas įvyko gruodžio 13-osios vakarą, pranešė Kalėjimų departamentas.

Apie 18 val. suslėgto oro „patranka“ į pataisos namų teritoriją buvo iššautas paketas su draudžiamais nuteistiesiems turėti daiktais. Prie pataisos namų teritorijoje nukritusio paketo pareigūnai suskubo greičiau negu nuteistieji. Bandydami iš Kybartų pataisos namų pareigūnų atimti iššautą paketą 2-ojo ir 5-o būrių lokalinio sektoriaus kieme, nuteistieji panaudojo fizinį smurtą.

Pasak pranešimo, grumtynių metu nuteistasis D.P., spirdamas koja pamainos vyresniajam A.Z. į nugarą, pargriovė jį ant žemės,o nuteistasis Š.V. užgulęs laikė pamainos vyresnįjį, tuo tarpu nuteistasis L.B. jį smaugė. Be to, L.B. smogė dešinės rankos kumštimi kitam pareigūnui - vyresniajam prižiūrėtojui R.B.

Pareigūnams pavyko įveikti pasipriešinimą ir išlaikyti paketą, kuriame buvo rasta 11 mobiliojo ryšio telefonų, vienas mobiliojo interneto modemas ir 39 SIM kortelės.

Kalėjimų departamento manymu, nuteistųjų nepasitenkinimą ir smurto protrūkį galėjo paskatinti incidento išvakarėse gruodžio 12 dieną Kybartų pataisos namuose vykusios bendrosios taktinės pratybos, kuriose dalyvavo Kybartų pataisos namų, Kalėjimų departamento prevencinės grupės ir Viešojo saugumo tarnybos prie VRM pareigūnai.

Pratybų metu buvo atliekamos kratos nuteistųjų gyvenamojoje ir uždarojoje zonose. Kratų metu buvo rasti ir paimti nuteistiesiems draudžiami turėti daiktai – 11 mobiliojo ryšio telefonų, 11 SIM kortelių, du mobiliojo interneto modemai, 50 litrų alkoholio raugo, apie 1 gramas, kaip įtariama, narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Dėl pasipriešinimo pareigūnams Kybartų pataisos namų Vidaus tyrimų skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šiuo metu Kybartų pataisos namuose bausmę atlieka 409 nuteistieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
..oi kokie kieti priziuretojai ??vaje vaje kieti kokie ?

as

as portretas
Kiek ten telefonu turi,oi vyrukai nesnaudziai..............

ruslan

ruslan portretas
Можно сказать, что это плохая новость для воров .... ожидании новой партии .. Будьте осторожны. вор
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių