Kybartų muitininkai sulaikė apie 40 tūkst. kontrabandinių cigarečių

Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto pareigūnai ketvirtadienį sulaikė kontrabanda gabentų cigarečių už daugiau nei 40 tūkst. litų. Rūkalus automobiliuose įrengtose slėptuvėse muitininkai aptiko panaudoję mobilią kuro matavimo įrangą.

Iš Karaliaučiaus srities Rusijoje pro Kybartų kelio postą automobiliais „VW Passat“ grįžtantys Lietuvos piliečiai pareigūnams deklaravo, kad jokių draudžiamų ar ribojamų prekių neveža. Tačiau muitininkams patikrinus kuro bakus mobilia kuro matavimo įranga, bakuose aptikti ne degalai, o cigaretės. Toliau tikrinant automobilius, kontrabanda gabenti rūkalai rasti ir automobilių dujų įrangoje ir kitur įrengtose slėptuvėse.

Pasak muitinės pranešimo, V.M. vairuojamame automobilyje pareigūnai atrado per 2,3 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy Red“, įvertintus daugiau kaip 17 tūkst. litų.

Dar daugiau kontrabanda gabentų cigarečių pareigūnai aptiko Lietuvos gyventojo I.O. automobilyje įrengtose slėptuvėse – iš jų ištraukė daugiau nei 3,3 tūkst. pakelių cigarečių „West“, kurių vertė – daugiau kaip 23 tūkst. litų.

Nelegaliai gabenti rūkalai ir automobiliai sulaikyti, o kontrabandines cigaretes bandžiusiems įvežti vairuotojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Jiems gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, su neteisėtai gabentų cigarečių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Muitinės pareigūnai, naudodami mobilią kuro kiekio matavimo įrangą, tikrina lengvųjų automobilių, vykstančių per valstybės sieną, kuro bakų talpose gabenamus degalus. Per 10 šių metų mėnesių muitininkai patikrino patikrino 1,3 tūkst. lengvųjų automobilių kuro bakuose gabentų degalų kiekius ir nustatė daugiau kaip 200 pažeidimų.

Už neteisingai deklaruotus ar nestandartiniuose kuro bakuose gabentus degalus nuo šių metų pradžios muitininkai apskaičiavo 100 tūkst. litų privalomų sumokėti mokesčių.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsrūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių