Kūdikių kūnai slėpti lagaminuose Škotijoje ir Lietuvoje

Kol Škotijos policija aiškinosi, kodėl emigrantai iš Lietuvos lagamine slėpė naujagimio kūną, paaiškėjo, kad negyvą kūdikį, irgi įgrūstą į lagaminą, jie paliko tėvynėje, rašo "Lietuvos rytas".

Prieš dvi savaites policija vilkaviškiečių nuomojamame bute Škotijoje aptiko lagamine paslėptą kelių dienų negyvą naujagimį. Užvakar Vilkaviškio policijai buvo pranešta irgi apie irstantį naujagimės mergaitės lavonėlį lagamine.

25 metų Inetos Dzinguvienės pavardė prieš dvi savaites mirgėjo Škotijos spaudoje ir interneto erdvėje. "Škotijos lietuvės bute rastas negyvas kūdikis", - skelbė antraštės. Pareigūnai, ieškodami moters iš Lietuvos, blokavo išvažiavimus iš Freizerberio miesto ir aptvėrė aplink namą esančią teritoriją. Moteris buvo sulaikyta. Jos naujagimio mirties priežasties kol kas neskelbiama.

Škotijoje kaimynai I.Dzinguvienę, auginančią 3, 5 ir 9 metų vaikus, apibūdino kaip paprastą ir ramią moterį. Tačiau būtent kaimynai ir pradėjo skambinti pavojaus varpais, kai lietuvė jiems sukėlė įtarimą. Šių metų balandžio pradžioje kelios šalia sutuoktinių Dzingų gyvenančios moterys pastebėjo, kad vieną dieną lietuvė namo grįžo glėbyje nešdama naujagimį.

Po kelių dienų kaimynės susirengė pasveikinti lietuvių šeimos su nauju džiaugsmu ir rūpesčiu. Tačiau šis vizitas sveikintojoms tapo akibrokštu. Ineta tik burbtelėjo, kad jokio kūdikio namuose nėra.

Lietuvė nesutriko ir paaiškino, kad naujagimį išvežė pas draugę. Kūdikio pasigedusių moterų šis atsakymas neįtikino - jos policijai pranešė apie keistą lietuvės elgesį. Kratą atlikę pareigūnai naujagimio lavoną rado suvyniotą į polietileną ir įkištą į lagaminą.

Naujagimio mirties aplinkybes tiriantys Škotijos pareigūnai praėjusią savaitę į Lietuvą atsiuntė teisinės pagalbos prašymą. Jis buvo perduotas Vilkaviškio komisariatui.

Pareigūnai ieškojo I.Dzinguvienės giminaičių ir pažįstamų, tikslino Škotijoje sulaikytos lietuvės gyvenimo Vilkaviškyje faktus. Pro jų ausis nepraslydo kalbos, jog Ineta gimdė ir pernai. Tik nežinia, kur tas vaikelis dabar yra - į Škotiją sutuoktiniai išsivežė tik tris vyresniąsias atžalas.

Vilkaviškio pareigūnų neįtikino Dzingų pažįstamų aiškinimas, kad praėjusį balandį gimusią dukterį Ineta paliko pas draugę Kaune. Kriminalistai apklausė daug I.Dzinguvienės pažįstamų, tačiau nė viena jų Inetos dukters nematė ir neaugino.

Praėjusią savaitę Vilkaviškio teisėsaugos pareigūnai išsiaiškino, kad I.Dzinguvienė 2009-ųjų balandžio 3 dieną Marijampolės ligoninėje pagimdė sveiką mergaitę. Po trijų dienų jos abi buvo išleistos į namus.

Tai nustačius, ikiteisminis tyrimas dėl asmens dingimo aplinkybių nustatymo stabtelėjo. Tačiau neilgam. Pirmadienį paaiškėjo kraupus dingusio naujagimio likimas.

Sodų bendrijos namelyje, kuriame iki išvažiavimo į užsienį gyveno šeima, jį remontuojantys statybininkai rado lagaminą. Jį atidariusi šeimininkė rado kūnelį, įdėtą į polietiletinį maišą.

Sutuoktiniai patys nedrįso žvilgtelėti, kas įdėta į vieno prekybos centro ženklu pažymėtą pirkinių maišelį, ir radinį perdavė policijai. Maišelyje pareigūnai pamatė naujagimio lavonėlį.

Vakar po pietų Marijampolės teismo medicinos ekspertai pateikė preliminarią naujagimio mirties priežastį - mechaninis uždusimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių