Kūdikį sudeginęs recidyvistas nuteistas už dar vieną žmogžudystę

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį už vyro nužudymą Radviliškio nakvynės namuose kalėti 20 metų nuteisė Saulių Švėgždą.

Anksčiau už nužudymą 14 metų už grotų praleidęs S.Švėgžda pripažintas pavojingu recidyvistu, pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

S.Švėgžda anksčiau kalėjo už sugyventinės dviejų vaikų nužudymą. Vienas jų buvo naujagimis ir sudegintas krosnyje.

Nužudytojo Artūro L. artimiesiems S.Švėgžda turės atlyginti 70 tūkst. litų neturtinės ir per 4 tūkst. litų turtinės žalos.

Kartu su S.Švėžgda nuteistas Sergejus Juntonenas. Jis pripažintas kaltu dėl sunkaus nusikaltimo slėpimo ir kalės keturis mėnesius. Jis taip pat anksčiau teistas.

Artūras L. buvo nužudytas per išgertuves sausio 31-osios vakarą Radviliškio nakvynės namuose.

Bylos duomenimis, per išgertuves Artūras L. susipyko su S.Švėžgda. Jie abu anksčiau kartu atliko bausmę. S.Švėgžda teigė, kad pirmas jam smogė Artūras L.

Ekspertai konstatavo, kad aukai buvo suduoti 36 smūgiai, sulaužyti abiejų pusių šonkauliai. Įtariama, kad S.Švėgžda šokinėjo ant bičiulio krūtinės ir pilvo. Dėl to jam plyšo kepenys, buvo sulaužyti šonkauliai, padaryti kiti kūno sužalojimai. Artūras L. mirė įvykio vietoje. Paskui kūnas buvo ištemptas į lauką ir paliktas.

Lavoną vėliau aptiko Gražinos vidurinės mokyklos sargas ir pranešė policijai, kad rado ant žemės gulintį žmogų, kuris nerodo gyvybės ženklų. Policija išsiaiškino, kad nužudymas įvykdytas nakvynės namuose.

Šiemet, minint Kriminalinės policijos dieną, buvo apdovanoti šį nužudymą išaiškinę Radviliškio policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

No comments

No comments portretas
Viešpatie, apie ką mes kalbam? Kokie teismai? Jam kuo greičiau - Dievo teismą.

lietuvis

lietuvis portretas
kur mirties bausme????

ra

ra portretas
tai tikrai reikia grąžint mirties bausmę, nes matom kas dedasi...ir dar norėčiau pasakyt, kur buvo artimieji, kad vyras gyveno nakvynės namuose...kai nelaimė, tai pinigams prisiteisti jau atsirado...šlykštu į tokius net žiūrėt, kurisms svarbiausia pinigai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių