Kūdikį sąvartyne išmetusios motinos byla perduota teismui

Sausio mėnesį savo dukrą Lapių sąvartyne išmetusi 27 metų Edita Lardongaitė stos prieš teismą. Ji kaltinama gyvybės atėmimu dėl neatsargumo bei vaiko palaikų išniekinimu.

Mėnesio neturinčios mergaitės lavonėlis kartu su lopšiu buvo rastas sausio 15-osios rytą. Jį aptiko sąvartyno darbuotoja.  

Nors galima motina buvo nustatyta gana greitai, ji sulaikyta buvo tik po penkių dienų, sausio 20-osios rytą Kaniūkuose, kur slėpėsi savo draugės namuose.

Kaip praneša Kauno apygardos prokuratūra, E.Lardongaitė prisipažino pati išmetusi negyvą mergytę į šiukšlių konteinerį. Kaltinamosios teigimu, nelaimė įvyko dėl jos girtumo. Kartu su dviem asmenimis gerai šventusi moteris, dukrai išalkus, prigulė šalia jos ir maitino krūtimi.

Bemaitindama užmigo ir savo kūnu užspaudė dukters krūtinę ir pilvą. Mergaitė mirė uždususi.

Pasak prokurorų, įtariamosios atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, jog ji prisipažino padariusi nusikalstamą veiką,  sunkinančios aplinkybės – veika padaryta mažamečiui, apsvaigus nuo alkoholio.

E.Lardongaitė teismo laukia areštinėje. Kardomoji priemonė suėmimas jai pratęsta kelis kartus. Teismo nuomone, paleidus moterį į laisvę, ji gali vėl bandyti pasislėpti.

Bylą nagrinės Kauno miesto apylinkės teismas. Šiame teisme E.Lardongaitė 2008 metais buvo teisiama už vagystę.

Baudžiamasis kodeksas už neatsargų gyvybės atėmimą numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų, o už mirusiojo palaikų išniekinimą – iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: LardongaitėLapių sąvartynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių