Kraupi Metelio ežero tragedijos atomazga

Metelio ežere sekmadienio pavakarę rastas antro dingusiojo - regioninio parko direktoriaus 37 metų Romualdo Bagdžiūno kūnas.

Naujienų agentūrai BNS gelbėtojai sakė, kad kūnas aptiktas apie 18 val. 25 min. 12,5 metrų gylyje, už 500 metrų nuo tos vietos, kur buvo aptikta valtis.

Nuskendęs Veisiejų regioninio parko direktorius 27 metų Donatas Pakutka ežere buvo rastas šeštadienio vakarą.

D.Pakutkos kūną narai aptiko apie 20 val. 37 min. daugiau nei 9 metrų gylyje, už 400 metrų nuo kranto. Maždaug už 20 metrų nuo tos vietos buvo rasta valtis. Jaunas vyras buvo atpažintas iš ilgų plaukų

Ežere narai taip pat aptiko, kaip manoma, brakonierių paliktus ir direktorių surinktus tinklus su svarmenimis. Tuose tinkluose buvo rasta keletas nedidelių ungurių. Taip pat buvo rasti D.Pakutkos džinsai ir kiti rūbai.

Joninių išvakarėse R.Bagdžiūnas ir D.Pakutka valtimi išplaukė į Metelio ežerą ieškoti brakonierių užstatytų gaudyklių.

Tokius reidus aplinkosaugininkai ir regioninių parkų darbuotojai šiuo metu rengia nuolat.

Dingusijųjų paieška truko penkias paras. Ją apsunkino tai, kad nebuvo žinoma tiksli vieta ežere, kur galėjo nuskęsti vyrai.

Ant kranto liko tarnybinis R.Bagdžiūno automobilis „VW Cady" su prikabinta priekaba valčiai vežti. Būtent šis ženklas ir buvo nerimo signalas vyrų kolegoms ir vietiniams gyventojams. Spėjama, kad vyrai nuskendo, kai jų valtį apvertė stiprus vėjas.

Abu valdininkai į ežerą išplaukė be gelbėjimosi liemenių, valtyje nebuvo irklų, tik prikabinamas motorinis variklis. Pirminiais duomenimis, pastarasis plaukiant sugedo.

Dingę pareigūnai - itin gerbiami visuomenėje, pelnę pasitikėjimą darbe, išsilavinę, sukūrę gražias ir pavyzdingas šeimas.

Donato ir medikės Rimantės Pakutkų šeimoje auga vienerių metų sūnus. Dusios ežero pakrantėje įsikūrusi Romualdo ir Žanetos Bagdžiūnų šeima augina du paauglius sūnus. Žaneta šiuo metu laukiasi trečios atžalos.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių