KOP karininkas nušalintas nuo pareigų dėl pradėto ikiteisminio tyrimo

Šiaulių pakraštyje įsikūrusios Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės karininkas buvo nušalintas nuo pareigų Karo policijai atliekant tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir sukčiavimo.

Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis teigė, kad kariuomenė yra informuota apie pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Kol vykdomas ikiteisminis tyrimas, karinių oro pajėgu Aviacijos bazės kapitonas V.K. yra nušalintas nuo pareigų. Į visus klausimus dėl įvykio aplinkybių, galimai padarytos žalos ir t.t. turėtų atsakyti šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas. Lietuvos kariuomenė savo ruožtu bendradarbiauja su tyrėjais, atlikto tarnybinio patikrinimo medžiaga taip pat yra perduota ikiteisminį tyrimą vykdančiai institucijai tolimesniam tyrimui“, - rašoma S.Povilionio atsakyme BNS.

Tyrimas, kuriame įtarimai iš viso pareikšti trims asmenims, pradėtas metų pradžioje, BNS trečiadienį informavo Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė.

Tačiau prokuratūros atstovė neatskleidė, kokie nusikaltimai realiai buvo daromi pagal įtariamiesiems inkriminuojamus baudžiamojo kodekso straipsnius.

„Tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys, kurių prokuratūra, remdamasi baudžiamojo proceso kodekso 177 straipsniu, nekomentuoja“, - sakoma P.Martinkienės atsiųstame atsakyme.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad vienas iš jų yra pareigūnas ir vienas - bendrovės vadovas“, - teigia prokuratūros atstovė.

Jos teigimu, anksčiau kurį laiką du įtariamieji buvo suimti, tačiau šiuo metu visiems trims skirtos kitos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pasak jos, nusikaltimai padaryti 2012 metų lapkričio-gruodžio mėnesiais.

Pasak S.Povilionio, padaryta nusikalstama veika „niekaip neįtakojo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės veiklos“.

KOP aviacijos bazėje yra dislokuoti NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančių Aljanso šalių karių kontingentai ir naikintuvai. Šiuo metu misiją atlieka Danijos KOP atstovai, prieš tai misiją vykdė Čekijos pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių