Kontrabandos krovinį pasieniečiai sekė iš sraigtasparnio

Iš Baltarusijos į Lietuvą Nerimi plaukusį cigarečių krovinį iš sraigtasparnio pasieniečiai sekė apie 3 km. Po vandeniu panirusią kontrabandą pavyko ištraukti tik toje vietoje, kur buvo įmanoma prieiti prie upės kranto.

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai gavo informacijos iš kolegų Baltarusijos Smorgonių grupėje, kad Nerimi šios šalies teritorijoje plaukia, įtariama, rūkalų krovinys. Pranešta, kad jis į Lietuvą gali patekti Švenčionių rajone, kur įteka upė.

VSAT Vilniaus rinktinės Pavoverės, Lavoriškių ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai įvairiose vietose ėmėsi stebėti upę, kuria plaukė gausybė lyčių. Tamsoje buvo sudėtinga krovinį pamatyti, nes, kaip vėliau paaiškėjo, jis plaukė šiek tiek paniręs po vandeniu ir nuo kranto praktiškai neįžvelgiamas.

Į šią vietą iškart nusiųstas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis. Skrisdami virš upės ir naudodamiesi specialia stebėjimo įranga VSAT pilotai pastebėjo į juodos spalvos polietileną įvyniotas ir tarpusavyje surištas dėžes, plaukiančias į Lietuvos gilumą.

Dėl nepravažiuojamos vietovės ir stačių krantų ant žemės dirbę VSAT pareigūnai čia prie upės negalėjo patekti. Todėl VSAT sraigtasparnis apie 3 km skrido virš Neries ir sekė ja plaukiančią kontrabandą, kol pagaliau atsirado vieta, kur prie upės buvo galima nusileisti.

Čia, be pasieniečių, jau laukė ir jų iškviesti ugniagesiai. Pasinaudodami savo įranga ir nuleidę į upę valtį jie iš Neries ištraukė 12 plaukiančių dėžių.

Tai padaryti padėjo ir VSAT pilotai, galingu sraigtasparnio prožektoriumi apšvietę vietovę.

Paaiškėjo, kad kontrabandinkai Baltarusijoje savo bendrams Lietuvoje upe pasiuntė 6 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“. Rūkalai paženklinti Baltarusijos akcizo ženklais.

Įvykis tiriamas.

VSAT sraigtasparnis aptikti Nerimi iš Baltarusijos plukdytą kontrabandą sėkmingai buvo panaudotas ir antradienį. Tuomet iš oro ir žemėje vykdytos operacijos metu į VSAT pareigūnų rankas pateko 3 kontrabandininkų automobiliai, 3 rūkalams Nerimi plukdyti skirti plaustai, navigacinės įrangos prietaisai ir beveik 25 tūkst. pakelių cigarečių. Pasieniečių sulaikyti buvo ir 7 su šia kontrabanda siejami vilniečiai.


Šiame straipsnyje: kontrabandapasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių