Kontrabandos bylos viena po kitos keliauja į uostamiesčio teismą

Šią savaitę Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ir teismui perdavė nagrinėti dvi baudžiamąsias bylas dėl kontrabandos ir neteisėto akcizinių prekių gabenimo bei vieną – dėl nedidelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo.

Visi ikiteisminiai tyrimai baigti supaprastinto proceso tvarka, Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorui Donatui Blinstrubiui surašius pareiškimus dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Už tai, kad rugpjūčio 1 dieną per Nidos kelio postą 36 m. Rusijos pilietis savo rankinėje nelegaliai gabeno įvairios valiutos už daugiau kaip 175 tūkst. litų, prokuroras teismo prašo vyriškiui skirti 330 MGL dydžio - 42 tūkst. 900 litų baudą bei konfiskuoti turėtus pinigus – 30 tūkst. 750 eurų,  788 tūkst. 847 Rusijos rublius bei 20 litų.

Kur kas švelniau prokuroras prašo bausti nė karto neteistą 21 m. tauragiškį G.M. Už nedidelio kiekio kanapių laikymą, neturint tikslo jų platinti, prokuroras siūlo jam skirti 1 950 litų baudą, nes vaikinas savo kaltę pripažįsta ir nuoširdžiai gailisi.

Pasak D. Blinstrubo, vienos kontrabandos bylos, esant akivaizdiems įrodymams, gali būti baigtos ir per s avaitę, o kitiems tyrimams užbaigti prireikia net kelerių metų.

Dviejų tauragiškių, kurie kartu su kitais asmenimis trimis automobiliais gabeno didelį kiekį kontrabandinių rusiškų cigarečių už daugiau kaip 90 tūkst. litų, byla nagrinėjama nuo 2006 metų.

43 m. tauragiškiui A.Š. prokuroras teismo prašo skirti 12 tūkst. litų baudą, o 28 m. jo bendrui K.B. – 17 tūkst. litų bei konfiskuoti už realizuotą automobilį gautus pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių