Kontrabandinius degalus vilnietis siūlė SMS žinutėmis

Kontrabandininkams netrūksta išradingumo. Mokesčių inspektoriams įkliuvo vilnietis, kuris kontrabandinius degalus siūlė SMS žinutėmis.

Įsigyti degalų vyras siūlė siųsdamas anonimines SMS žinutes. Inspekcijos tarnautojams į iš anksto sutartą vietą jis atgabeno 60 litrų benzino. „Prekės“ kaina - 3,4 lito už litrą.

Patikrinimo metu nustatyta, kad gyventojas degalus pardavinėja neteisėtai, t.y. neįsteigęs įmonės ir neturintis licencijos prekiauti naftos produktais. Dėl to šiam asmeniui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) išplatintame pranešime spaudai informuoja, kad siekdami pažaboti kontrabandinių akcizinių prekių - alkoholio, tabako gaminių ar degalų – apyvartą šalyje, inspekcijos specialistai nuolat stebi ir analizuoja viešojoje erdvėje pasirodančią informaciją apie siūlymus įsigyti nelegalios produkcijos.

"Išanalizavę surinktą informaciją, nedelsdami imamės kontrolės veiksmų, - pranešime spaudai cituojamas Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Dainoras Bradauskas. – Patikrinę internete akcizais apmokestinamas prekes siūlančius asmenis, nustatome, jog dažniausiai jie veikia neįteisinę savo veiklos, t.y. neįsteigę įmonės ir neturintys licencijos prekiauti šiais produktais".

D.Bradauskas nurodo, kad pagal informaciją internete nustatytas ne vienas asmuo, ne tik siūlęs pirkti kontrabandines prekes, bet ir gabenęs jas.

„Su vienu tokiu "tiekėju" Inspekcijos specialistai susitiko kelyje Vilnius-Druskininkai. Ant galinės automobilio sėdynės ir bagažinėje plastiko maišuose jis gabeno nedeklaruotus 4 tūkst. įvairių rūšių cigarečių pakelius, paženklintus kaimyninės šalies banderolėmis“, - tikina Vilniaus AVMI padalinio vadovas.

Už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą Lietuvos Respublikos teritorijoje jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Kadangi neteisėtai gabenamų prekių vertė viršija 50 minimalių gyvenimo lygių (MGL), šiam gyventojui gresia bauda iki 20 tūkst. su minėtų prekių ir automobilio konfiskavimu.

Mokestinių prievolių departamento direktoriaus teigimu, kontrabandos masto mažinimui nepakanka vien Mokesčių inspekcijos veiksmų. Todėl gegužės mėnesį Vilniaus apskrities kontrolės institucijų koordinacinė taryba sudarė kovos su akcizinių prekių kontrabanda ir nelegalia apyvarta darbo grupė.

Vilniaus AVMI primena, jog gyventojai, gavę pasiūlymų nelegaliai įsigyti akcizais apmokestinamų prekių - tabako ar alkoholio produktų, kuro - gali pranešti Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių