Kontrabandininkai pateko į pasieniečių pasalą

Šeštadienį VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Šalčininkų rajone surengė pasalą.

Turėta informacijos, kad ties negyvenamoje vietoje esančiu užpelkėjusiu upeliu, tekančiu iš Baltarusijos į Lietuvą, gali būti gabenama kontrabanda. Netoliese taip pat eina geležinkelio linija.

Naktinio matymo įranga pasieniečiai stebėjo, kaip prie dauboje esančio upelio Lietuvos pusėje priėjo vienas asmuo. Netrukus upeliu į Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos įplaukė ir guminė valtis. Joje pastebėtas dar vienas asmuo ir dėžių krovinys.

Pareigūnai palaukė, kol abu asmenys pasiims krovinį bei pajudės į Lietuvos teritorijos gilumą. Tuomet pasaloje buvę pasieniečiai abu kontrabandininkus sulaikė.

Paaiškėjo, kad vienas sulaikytasis yra 32 metų Šalčininkų rajono gyventojas, antrasis - asmuo be dokumentų, kuris prisistatė Baltarusijos piliečiu. Jo asmenybė tikslinama.
Abu kontrabandininkai į Lietuvą neteisėtai gabeno 5 dėžes cigarečių „Saint George Lights". Visi pustrečio tūkstančio pakelių rūkalų buvo paženklinti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę. Jų gabentos cigaretės ir valtis laikinai saugomi Tribonių užkardoje. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių