Kontrabandinės cigaretės Vokietijos nepasiekė

Praėjusią savaitę Lietuvos kriminalinė policija sulaikė lietuvius, kurie mėgino nugabenti cigarečių kontrabandą į Vokietiją. Paskaičiuota, kad už  cigaretes sukčiautojai galėjo gauti apie 500 000 litų.

Policijos departamentas pranešė, kad po kelis mėnesius trūkusio tyrimo, per operaciją Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė Lietuvos Respublikos piliečius kurie organizavo ir vykdė cigarečių „Jin Ling" kontrabandą iš Rusijos Federacijos bei jų neteisėtą apyvartą.

Per kratas, sulaikytiems asmenims priklausančioje sandėliavimo vietoje ir puspriekabėje-šaldytuve su įrengtu dvigubu dugnu, pareigūnai aptiko daugiau nei 57 000 cigarečių „Jin Ling" pakelių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Sulaikytas neteisėtas krovinys į Lietuvą įvežtas iš St. Petertburgo (Rusijos Federacijos) per Baltarusijos Respubliką ir buvo skirtas Vakarų Europos rinkai.

Asmenys,  realizavę šią netesėtą produkciją, Lietuvoje galėjo gauti daugiau nei 120 000 litų neteisėtų pajamų. Cigaretes realizavus jų paskirties vietoje Vokietijoje, neteisėtos pajamos siektų apie 500 000 litų.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytiesiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.  


Šiame straipsnyje: cigaretėkontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių