Kontrabandines cigaretes gabenęs policininkas atleistas iš tarnybos

Už pareigūno vardo pažeminimą iš pareigų atleistas beveik 5 tūkst. vienetų kontrabandinių cigarečių gabenęs Vilniaus policininkas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų skyriuje atliktas tarnybinis patikrinimas dėl Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio vyresniojo postinio V.Č. veiksmų.

Tikrinimo metu nustatyta, kad rugpjūčio 9-osios naktį apie 2.25 val. Medininkų kelio poste Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai patikrino V.Č. vairuojamą automobilį ir jame rado bei sulaikė 4 tūkst. 980 vienetų cigarečių pakelių.

Už šį pažeidimą V.Č. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl kontrabandos. Vilniaus rajono apylinkės teismo nutarimu jam skirta administracinė nuobauda - 7,5 tūkst. litų bauda. Taip pat konfiskuotos cigaretės ir automobilis, kuriuo jos buvo gabenamos.

Šį sprendimą V.Č. apskundė Vilniaus apygardos teismui, kuris pirmos instancijos teismo nutarimą paliko galioti nepakeistą.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, aukščiau minėti V.Č. veiksmai įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl, vadovaujantis Vidaus tarnybos statutu, jis atleistas iš vidaus tarnybos.

Atleistas pareigūnas policijoje dirbo 19 metų 2 mėnesius ir 28 dienas. Atleistas už pareigūno vardo pažeminimą jis neteko teisės į užtarnautas socialines garantijas.


Šiame straipsnyje: kontrabandapolicijacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

STEPONAS

STEPONAS portretas
VARKŠELIS -MATO ŽMOGUS KAIP DIDIĖJI VALDŽIOS VYRAI VEŽA MILIJONAIS IR JIS PRIĖ VARGANO ATLYGINIMO NORĖJO PRISIDĖTI , DEJA TA ATLYGINIMA "VALSTYBĖ" ATIMA PER MOKĖSČIUS IR JAM TELIĖKA TIK ANT DUONOS IR KAD NESUŠALTŲ < ?IR TAIP RŪPINASI SEIMAS ŠALIĖS PILIĖČIAIS -DARBO KLASE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių