Kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavo ir dirbdamas viešuosius darbus

Už nelegalių rūkalų laikymą viešaisiais darbais nubaustas šiaulietis neteisėtos veiklos nenutraukė ir atlikdamas bausmę.

Sekmadienį Šiaulių miesto policijos komisariato pareigūnai, gavę informacijos, kad Draugystės prospekte gyvenantis A.V. vėl prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis, užsuko į jo gyvenamąją vietą. Vyro namuose nebuvo. Duris pravėrusi jo motina prisipažino pareigūnams, kad namuose yra kontrabandinių cigarečių, kurios priklauso jos 45-erių metų sūnui.

Pasak policijos pranešimo, kriminalistai rado ir paėmė 350 pakelių „NZ“ ir 350 pakelių „Premier“ su Baltarusijos banderolėmis. Nors vyras ir teigė, kad šias cigaretes įsigijo savo reikmėms, tačiau ši aplinkybė jo nuo atsakomybės neatleis.

Policija primena, kad pagal ūkio ministro įsakymą vienam žmogui savo reikmėms galima turėti ne daugiau 20 pakelių cigarečių su svetimos šalies banderolėmis. Už didesnį tokių cigarečių kiekį gresia administracinė atsakomybė - bauda, kurios dydis proporcingas turimų cigarečių kiekiui.

A.V. už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą ir realizavimą yra ne kartą baustas.

2011 metų gegužę teismas už analogišką neteisėtą veiklą jam skyrė 2 tūkst. litų baudą ir konfiskavo 400 pakelių jo namuose rastų cigarečių su Rusijos banderolėmis.

Nespėjo vyras sumokėti visos baudos, o pareigūnai jį vėl pričiupo su kontrabandinėmis cigaretėmis, šįkart - pardavinėjantį rūkalus. Už tai teismas jam skyrė 20 tūkst. litų baudą, kuri vėliau buvo pakeista 400 valandų viešųjų darbų. 2011 metų rugpjūtį jo namuose vėl buvo rasta ir konfiskuota 80 pakelių „Saint George“ ir „Fest 7“. Už tai teismas jam skyrė 22 tūkst. litų bauda, kurios vyras dar nesumokėjo.

Po metų, 2012-ųjų rugpjūčio 9-osios vakare, A.V. Šiaulių miesto policijos pareigūnų buvo vėl nutvertas su kontrabandinėmis cigaretėmis. Jie vyrą pastebėjo Trakų gatvėje, nešiną kuprine, kurioje rado 24 pakelius cigarečių, nepaženklintų lietuviškomis banderolėmis. Kadangi A.V. gabeno draudžiamą kiekį cigarečių pakelių, buvo nutarta patikrinti, ar jo namuose nėra sandėliuojama daugiau rūkalų.

Pareigūnai neapsiriko - nuvykę į vieną iš daugiabučių butų, esančių Draugystės prospekte, policininkai rado dar 337 pakelius įvairių rusiškų cigarečių. Kadangi A.V. jau buvo baustas už nelegalių rūkalų laikymą ir už šį pažeidimą per vienerius metus buvo sulaikytas pakartotinai, jam buvo skirta 25 tūkst. litų bauda, kuri vėliau pakeista į 400 valandų viešųjų darbų.

Pasak policijos, globos namuose atlikdamas viešuosius darbus, šiaulietis savo amato nemetė ir neteisėta veikla užsiėmė toliau.

Šįkart A.V. vėl laukia didžiulė bauda - nuo 20 iki 50 tūkstančių litų ir prekių konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių