Kontrabandą vežusį vairuotoją stabdė šūviais

Pasienyje su Baltarusija cigarečių prigrūstu automobiliu sprunkantį kontrabandos gabentoją pasieniečiai stabdė įspėjamaisiais šūviais.

Antradienį po vidurnakčio ties Švenčionių rajono Zeliankų kaimu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai patikrinti stabdė be šviesų važiuojantį automobilį „Audi A6 Avant“. Ši vieta yra prie pat valstybės sienos.

Vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti bei nereagavo į šalikelėje stovinčio pareigūnų visureigio šviesos ir garso signalus.

Prasidėjo bėglio gaudynės. Sprunkantį automobilį tarnybiniu visureigiu vijęsi pareigūnai darsyk mėgino jį stabdyti įjungę švyturėlius. Tačiau mašinos vairuotojas padidino greitį ir nulėkė Švenčionių rajono Šiaudiniškių kaimo link.

Bėgliui ignoruojant reikalavimą sustabdyti mašiną, pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido 10 įspėjamųjų šūvių į orą. Tuomet automobilį vairavusį vyrą pareigūnai sulaikė ties Strūnos kaimu, maždaug už 5 kilometrų nuo jo stabdymo vietos.

Sulaikomas vyras nesipriešino. Nustatyta, kad jis – 32 metų Švenčionių rajono gyventojas, šiuo metu laikinai apsistojęs sostinėje.

Automobilyje pareigūnai rado 22 dėžes cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“. Visos gamyklinės rūkalų pakuotės buvo apvyniotos juoda polietilenine plėvele bei lipnia juosta. 11 tūkst. pakelių pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Šio krovinio vertė pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra apie 80 tūkst. litų.

Automobilis ir rūkalų krovinys saugomi Ignalinos užkardoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Švenčionių rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.


Šiame straipsnyje: pasieniskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių