Kontrabanda įtariamas V.Karalius suimtas praleis metus

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė kontrabandos karaliumi tituluojamo Viliaus Karaliaus advokato skundą dėl kardomojo suėmimo pratęsimo.

Devynis mėnesius suimto laikomo V.Karaliaus gynėjas buvo apskundęs sausio 5 dieną Vilniaus apygardos teismo paskelbtą nutartį, kuria V.Karaliaus suėmimas pratęstas trims mėnesiams, tai yra iki balandžio 6 dienos.

Apeliacinio teismo nutartis dėl suėmimo yra galutinė ir neskundžiama, todėl V.Karalius suimtas praleis metus.

Pernai balandžio pradžioje Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorais, sulaikė V.Karalių ir jo grupuotės narius.

Įtariama, kad V.Karaliui galėjo talkinti apie dešimt muitininkų. Pernai birželį teisėsaugos pareigūnai sulaikė, o teismas buvo leidęs suimti du Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų posto muitininkus.

Grupuotės nariai įtariami organizavę didelės vertės cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimo duomenimis, bendra nusikalstamo susivienijimo Lietuvos valstybei padaryta žala siekia apie 11 mln. litų. Grupuotė įtariama įvykdžiusi 24 nusikalstamos veikos epizodus, įtarimai pateikti 29 asmenims.

Pareigūnai apribojo įtariamųjų bei jų artimųjų nuosavybės teises į per kratas rastus 300 tūkst., vertingus kilnojamojo turto objektus. Taip pat areštuoti 54 nekilnojamojo turto objektai, 38 transporto priemonės.

Buvęs kelių policininkas V.Karalius į laisvę išėjo 2010-ųjų gegužę. 2009 metų pabaigoje jis su bendrininkais buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamo susivienijimo ir kontrabandos tinklo organizavimo.

V.Karaliui teismas tuomet skyrė subendrintą galutinę 2 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose. Neatlikęs visos bausmės jis išėjo į laisvę.

V.Karaliaus sūnui Edgarui Karaliui, kuris dirba advokato padėjėju Vilniuje, Generalinė prokuratūra pateikė įtarimus dėl neteisėto praturtėjimo. Byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismui.

E.Karaliui įtarimai pateikti, kad jis, neturėdamas lėšų, įsigijo namą ir sklypą Svajonių gatvėje, Vilniuje, patalpas sostinės centre bei automobilį. Milijoninės vertės namą Vilniuje E.Karalius įsigijo iš buvusio Alytaus mero Česlovo Daugėlos ir jo žmonos. Pastarieji per teismus reikalauja grąžinti jiems namą, nes E.Karalius iki šio su jais neatsiskaitė už pirkinį.


Šiame straipsnyje: karaliuskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

ciburaska

ciburaska portretas
Atrodo Karalius vienas veike...veike,manau,maziausiai 20 zmoniu grupe,o atpirkimo OZYS-Karalius,o kam dabar lengva :).Karalius cypteles,kas uz jo stovi,netycia prigers kalejimo baluteje...Hm,pas toki gyvenima pasirinko..teks atkenteti,ir liks gyvas jei neprasitars...kaip ir visiems persama mintis ,kad Vertelka nuzude Kiesu...juokinga,o kas uz Vertelkostuo metu stovejo??????Cyptels Vertelka,prigers kalejimo un itaze paslydes..Taip visur musu apgailetinoje saleleje...

ruta

ruta portretas
Pasidomekite uz kokius guzikus , ant Gyneves kranto , prie Ariogalos , V. Karaliaus pusbrolis Saulius Karalius pasistate poilsini kompleksa . Dabar berods suka 'makles prie juros .Pries daug metu byla pries ji su sebrais buvo pradeta , bet paskui sekmingai numarinta , kai 'netycia' zuvo vienas is kontrabandos nariu ./ paciu laiku , kad man taip sektus /.

kontrabandistas

kontrabandistas portretas
Kaip suprasti?2009 metų pabaigoje,Karalius nuteistas 2 metams ir 4 mėn.2010 metų gegužę jau išleistas.Tai jis cypėje prabuvo tik apie penktadalį laiko.Kodėl?Turbūt išleido tie,kuriems atsilyginimui reikėjo pinigų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių