Kongo pilietė į Lietuvą bandė įvažiuoti apsimetusi belge

Kenos geležinkelio stotyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš traukinio išlaipino belgišką pasą turėjusią moterį.

Išsiaiškinta, kad jos pateiktasis dokumentas - primityvi klastotė. Keliautoja, sužinojusi, kad vykti per valstybės sieną jai nebus leista, pabandė suvaidinti ligonę, praneša Valstybinės sienos apsaugos tarnyba.

Ketvirtadienį prie sienos su Baltarusija esančiame Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte Vilniaus rinktinės pasieniečiai patikrino traukinio Maskva - Vilnius keleivių dokumentus.

Kontrolės metu VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į tamsiaodės moters pateiktą Belgijos pilietės pasą. Jame pasieniečiai plika akimi nesunkiai įžvelgė aiškių klastotės požymių: asmens duomenų blankas buvo užpildytas rašaliniu spausdintuvu, skyrėsi įrašų šriftų dydžiai, kai kurie duomenys buvo įrašyti ranka.

Apklausos metu keliautoja prisipažino, kad yra 27 metų Kongo pilietė, tačiau neturėjo jokių papildomų dokumentų, įrodančių jos tapatybę. Moteriai buvo pranešta, kad per jai nebus leista vykti per valstybės sieną. Tuomet ši pasiskundė neva turinti sveikatos problemų.

Pasieniečiai iš karto įtarė, kad Kongo piliete prisistatanti keliautoja simuliuoja tam, kad kaip įmanoma ilgiau vilkintų grąžinimo procedūrą ir galbūt rastų pretekstą pasilkti šalyje. Tačiau VSAT pareigūnų konvojus užsienietę nuvežė į Vilniaus Santariškių klinikas. Po medikų apžiūros paaiškėjo, kad moteris, kaip ir manyta, yra visiškai sveika ir neturi jokių sveikatos sutrikimų.

Kenos užkardos pasieniečiai tą pačią dieną anuliavo užsienietės turėtą suklastotą belgišką pasą. Ketvirtadienį popiet įtartinoji keliautoja traukiniu Kaliningradas - Sankt Peterburgas buvo grąžinta į Baltarusiją.


Šiame straipsnyje: pilietybėmigravimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai

Gerai portretas
Pasieniečiai savo darbą atliko. Tam jie ir skirti, kad kas užsimanęs negalėtų brautis į kitą šalį...Lietuva nedidelė, Eiropa -taip pat visų lekiančių į svetimus kraštus rojaus ieškoti, vistiek nesutalpins. Į svečius oficialiai tegu važiuoja- prašom...Bet svečias paSIŽMONĖJĘS GRĮŽTA Į SAVO ŠALĮ, O VISOKIE PEREJŪNAI TURI BUTI STABDOMI..Tokios mintys..- joks nacionalizmas, o tik siūlymas protingai derinti tarpusavio santykius tarp įvairių šalių piliečių, kad nebūtų užgožtas kiekvienos tautos savitumas,,,Pasaulis gražus savo įvairove , gyvenimo būdais ir tradicijomis.Gyvenk ir tobulink savo gimtąją šalį, o nelėk iš jos uodegą papūręs...,

kurjeris

kurjeris portretas
Zvalge keliavo. Nepavyko...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių