Konfiskuotas ūkininko padargus pavogusio samdinio automobilis

Kupiškio rajono Keginių kaimo 25 metų gyventojas M.K., susigundęs pagrobti ūkininkui priklausantį elektros variklį, žemės ūkio padargus ir įrankius, privalės atlyginti padarytus nuostolius ir neteks automobilio, kurį nutarta konfiskuoti kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonę – tokį sprendimą, išnagrinėjęs Kupiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.

Su nukentėjusiuoju susitaikiusiam ir atleistam nuo baudžiamosios atsakomybės M.K. taip pat paskirta neatlygintinai dirbti 50 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose įstaigose.

Pas ūkininką Šimonių seniūnijos Puožo kaime anksčiau dirbęs M.K. žinojo, kad angare yra tinkamo parduoti metalo. Vagystės išvakarėse jis išsinuomojo automobilio priekabą ir paliko ją negyvenamoje sodyboje.

Rugpjūčio 29 d. naktį  M.K., savo automobiliu nuvykęs į Puožo kaimą, įsibrovė į ūkinį pastatą ir pagrobė 1 200 litų vertės ūkininkui priklausančių žemės ūkio padargų ir įrankių. Vogtus padargus pardavė metalo laužo supirkėjams.

Kupiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Kliaugienė teigia, kad kaltininkui priklausantis turtas privalo būti konfiskuojamas visais atvejais, net ir atleidus M.K. nuo nubaudžiamosios atsakomybės įstatymo numatyta tvarka, kai nukentėjusysis susitaiko su kaltininku jam atlyginus žalą.

 

Pasak prokurorės Virginijos Kliaugienės, šiuo atveju buvo nutarta konfiskuoti automobilį kaip pagrindinę priemonę nusikaltimui padaryti: nebūtų turėjęs transporto priemonės, nebūtų prasmės nuomotis priekabą, kurią su pagrobtais daiktais vilko automobilis.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

dekanas

dekanas portretas
Nu ir isvarte,nebutu tai nebutu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių