Komisijos sprendimas: žurnalistė pažeidė etikos kodeksą

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija 2012 09 24 svarstė Neringos Venckienės skundą dėl publikacijų UAB Diena Media News” priklausančiose žiniasklaidos priemonėse. Sprendimas nebuvo priimtas tik dėl vienos publikacijos - T. Stankūnienė: jie darė viską, kad mus sužlugdytų”.

2012 10 15 podėdyje nuspręsta sprendimą dėl šios publikacijos priimti atlikus monitoringą ir išsiaiškinus, ar Lietuvos žiniasklaidos priemonėse pateikiant informaciją apie taip vadinamąją pedofilijos bylą” buvo laikomasi nekaltumo prezumpcijos principo.

2013 01 07 posėdyje buvo aptarti monitoringo rezultatai. Įmonės Mediaskopas” atliktas žiniasklaidos tyrimas (laikotarpis 2011 06 28 – 2011 07 12, 2012 03 01–2012 06 30, 2012 09 01–2012 10 30) parodė, kad žiniasklaidos priemonės, pateikdamos informaciją apie D. Kedį ir pedofilijos skandalą, elgėsi pakankamai etiškai ir laikėsi nekaltumo prezumpcijos principo.

Įvertinusi publikaciją T. Stankūnienė: jie darė viską, kad mus sužlugdytų”, Komisija nusprendė, kad: publikacijos  „T. Stankūnienė: jie darė viską, kad mus sužlugdytų“ (2011-09-22, UAB Diena Media News”) autorės žurnalistės A. Kuznecovaitės teiginyje /…/kai Drąsius Kedys nužudė Violetą Naruševičienę ir Joną Furmanavičių /…/” buvo pažeistas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 37 str. Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas privalo laikytis nekaltumo prezumpcijos. Žmogų pripažinti kaltu gali tik teismas įsiteisėjusiu sprendimu arba nuosprendžiu.“

UAB Diena Media News” pripažįsta Komisijos sprendimą bei informuoja, jog A. Kuznecovaitė šiuo metu nebedirba grupės leidiniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasibaisėjusi

pasibaisėjusi portretas
kai ta lerva venckienė žmones be jokių įrodymu paskelbė pedofilais - tai ji nekalta? Niekam ne naujiena, kad teismas nustatė, jog jos brolis žmogžudys, o pedofilija išgalvota

Balys

Balys portretas
Formaliai mes negalime sakyti, kad "nužudė". Yra mažytė tikimybė, kad nužudė kažkas kitas, o ne D. Kedys. Bet va paklausti galime, kodėl tą pačią nužudymo dieną pasislėpė, p. Venckienė, patyrusi teisininkė, net nepabandė rasti broliui įtikinamo ALIBI. Galiausiai, nepaaiškinama, kad Venckienė, pražuvus broliui, nepakėlė aliarmo ir nebandė to pražuvėlio ieškoti. Kad sukeltų įtarimus, jog pati tą brolį ir paslėpė ???

Gaila tačiau

Gaila tačiau portretas
Kokia Lietuvą valdnti santvarka tokia ir komisijos veikla bei sprendimai.
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių