Klonio gatvės budėtojai renka pinigus namui ant ratų

Teismams iki šiol nenustačius su kuo turi gyveni Drąsiaus Kedžio dukra, nuo gegužės vidurio Klonio gatvėje budintys žmonės ruošiasi čia praleisti ir žiemą.

Iki šiol pavėsinėje prie Venckų ir Kedžių namų tvoros dienas leidžiantys bei gretimame sklype pastatytose palapinėse miegantys žmonės planuoja pirkti namelį ant ratų, kuriame galėtų ne tik gyventi, bet kurį būtų galima panaudoti ir įvairiuose renginiuose bei mitinguose.

Nameliui reikiamus pinigus tikimasi surinkti iš bendraminčių. Socialinio tinklalapio Facebook puslapiuose „Klonio gatvės dienoraštis“ ir „Stop pedofilijai Lietuvoje“ yra paskelbtas sąskaitos numeris į kurį visi neabejingi D.Kedžio dukrelės likimui gali pervesti pinigus.

Pasak šios idėjos iniciatorių, pinigai nameliui renkami kaip žmonių dovana. Pagal Lietuvos įstatymus, jei dovanos dydis per metus neviršija 8000 litų, jokių mokesčių mokėti nereikia. „Mes tikrai nemanome, kad surinksime tokią sumą, mums tiek net ir nereikia“, - portalui 1diena.lt sakė vienas iš šios akcijos organizatorių.

Kada teismuose bus tartas paskutinis žodis dėl D.Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo, neprognozuojama. Kėdainių rajono apylinkės teisme, nagrinėjančiame šią civilinę bylą, kito teismo posėdžio data net nepaskirta.

Teismas laukia kol išsispręs kita byla – dėl ikiteisminio tyrimo grąžinimo prokurorams. Spalio 11 d. Panevėžio apygardos teismas turėtų paskelbti nutartį, grąžinti ar ne taip vadinamąją Kauno pedofilijos bylą, kurioje įtarimai mergaitės tvirkinimu buvo pareikšti vieninteliam įtariamajam, birželio 13 d. neaiškiomis aplinkybėmis žuvusiam Andriui Ūsui, prokurorams.

Bylą grąžinus ją tyrusiems Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams įtarimai joje gali būti pareikšti ir buvusiai D.Kedžio sugyventinei Laimutei Stankūnaitei.

Kėdainių rajono apylinkės teismas bylos dėl mergaitės gyvenamosios vietos negali atversti ir todėl, kad D.Kedžio sesuo ir jo dukters globėja Neringa Venckienė yra apskundusi vieną bylą nagrinėjančio teisėjo Vitalijaus Kondratjevo nutarties dalį – jos brolio ieškinio L.Stankūnaitei, kuriuo jis prašė apriboti buvusiai savo sugyventinei motinystės teises, nutraukimą.

Liepos 29 d. vykusiame teismo posėdyje, dalyje dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo N.Venckienė pripažinta atsakove, o štai dalyje dėl L.Stankūnaitės kaip motinos valdžios apribojimo – ne.

„Panevėžio apygardos teismo birželio 21 d. nutartyje, kuria buvo panaikinta priimta Broniaus Varsackio nutartis aiškiai parašyta, kad jis be pagrindo nustatė, jog negaliu būti brolio teisių perėmėja ir vienoje, ir kitoje bylos dalyje“, - savo skundą grindžia N.Venckienė.

Ši byla Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjama antradienį, rugsėjo 28 d. , 16.30 val. Į šį posėdį nei Venckai, nei L.Stankūnaitė su gynėja nėra kviečiami.

Priminsime, kad praėjusią savaitę Panevėžio miesto apylinkės teismas neribotam laikui atidėjo D.Kedžio tėvų prašymo apriboti L.Stankūnaitei teises į dukrą nagrinėjimą.

Teismas nusprendė, kad nėra tikslinga nagrinėti šį klausimą iki nėra išnagrinėta pedofilijos byla. Jos data paskirta spalio 7 d., tačiau iki nepaskelbta kita nutartis, po kurios L.Stankūnaitės statusas byloje iš liudytojos gali pasikeisti į įtariamosios, šios bylos nagrinėti neįmanoma. Posėdis bus atidėtas.

L.Stankūnaitė teigia nesutinkanti su tokiu Panevėžio apylinkės teismo sprendimu ir žada jį skųsti Panevėžio apygardos teismui. Tokiu atveju, pedofilijos bylos nagrinėjimas būtų nukeltas neribotam laikui.

Nors anksčiau bylą dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo nagrinėjantis V.Kondratjevas teigė neketinantis laukti kol bus išnagrinėta pedofilijos byla, šiuos jo planus gali pakeisti paskutinis Panevėžio miesto apylinkės teismo sprendimas laukti A.Ūso baudžiamosios bylos pabaigos. Teismas su kuo turi gyventi D.Kedžio dukra taip pat gali būti atidėtas neribotam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių