Klonio gatvės budėtojai kasdien sulaukia svečių

Penktadienį, kaip jau tapo įprasta, prie Venckų ir Kedžių namų ir toliau budėjo Drąsiaus Kedžio dukrą saugantys žmonės. Jie tikina sulaukiantys vis daugiau paramos ir svečių.

„Ši vieta tapo traukos tašku, svečius priiminėjame beveik kasdien“, - juokėsi vyrai, paklausti, ar jiems čia neliūdna.

Kai Klonio gatvėje lankėsi portalo 1diena.lt pašnekovas, dauguma budėtojų po nakties dar miegojo šalia namų pastatytose palapinėse. Kiti buvo išvykę nusiprausti. Tokią galimybę jiems pasiūlė Garliavoje esančio viešbučio „Senjora Villa“ savininkai.

„Atvažiavo ketvirtadienį šio viešbučio šeimininkai, šaunūs žmonės, pasiūlė žmonėms ateiti nusiprausti arba, jei lauke pasidarys itin sunku ir nepatogu, net permiegoti. Vyrai šiuo pasiūlymu pasinaudojo, palindo po dušu“, - pasakojo kaunietis.

Tačiau net ir visiems miegant, arba kur nors išvykstant, bet kokiu atveju paliekamas budėtojas. Mažiausias nesusipratimas, vienas skambutis ir visi saugotojai vėl bus savo vietose.

Nuo ketvirtadienio Klonio gatvėje kartu su visais budi ir iš JAV atvykęs lietuvis Žilvinas. „Penktadienį vėl sulaukėme svečių, atvažiavo žurnalistai iš Vilniaus - nepriklausomas  korespondentas  Sergejus  Tichomirovas su dviejų moterų palyda. Ir jam, kaip ir visiems kitiems Venckų ir Kedžių namų lankytojams teko įrodyti, jog atvyko su gerais tikslais, o ne norėdamas kažkuo pakenkti šioms šeimoms", - kalbėjo vyras.

Nepriklausomas žurnalistas, norėjęs pasikalbėti su D.Kedžio dukrelės globėja Neringa Venckiene, į namus galėjo patekti tik tada, kai pati N.Venckienė patvirtino, jog sutinka su juo kalbėtis. Šiame interviu dalyvavo ir D.Kedžio mama Laimutė Kedienė.

„Jis mums pasakojo, kad jo surinkta medžiaga tiekiama įvairioms užsienio žiniasklaidos priemonėms. Aišku, ką jis ten pateikia, patikrinti galimybių neturime, mums belieka pasitikėti gerais žmonių norais informuoti pasaulį“, - portalui 1diena.lt kalbėjo vienas mergaitę saugančių vyrų.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių