Klaipėdos teisėjams ir prokurorei grąsinęs jaunuolis nuteistas kalėti

Klaipėdos teisėjams ir prokurorei grasinęs 13 kartų teistas Algirdas Karčiauskas kalės septynerius metus.

Tokį nuosprendį klaipėdiečiui trečiadienį paskelbė Kauno apygardos teismas.

Pasak teismo pranešimo, 18-metis nuteistas už tai, kad šiemet birželio 25 dieną, būdamas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje, parašė grasinantį laišką Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijai bei Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokurorei.

Jaunuolis teisėjus ir prokurorę išvadino necenzūriniais žodžiais, grasino sunkiai sutrikdyti teisėjų, prokurorės, jų artimųjų – vaikų sveikatą ir sprogdinti automobilius bei Klaipėdos apygardos teismo pastatą.

„Tokiais savo veiksmais A.Karčiauskas išreiškė nepagarbą teismui bei įžeidė valstybės tarnautoją. Be to jis atvirai savo naudai vertė kitus asmenis perduoti didelės vertės turtą – 2011 m. liepos 2 d. parašė Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijai adresuotą laišką, kuriuo reikalavo pervesti į banko sąskaitą 50 tūkst. litų“, - rašoma teismo nuosprendyje.

Buvo grasinama, kad nepervedus reikalaujamos pinigų sumos, bus fiziškai susidorota su nurodytais teisėjais ir jų šeimos nariais, bus sunaikintas ar sugadintas jų turtas.

Už grasinimą sunkiai sutrikdyti žmonių sveikatą bei susprogdinti turtą, nepagarbą teismui, valstybės tarnautojo įžeidimą bei grasinimą panaudoti fizinį smurtą ir sunaikinti ar sugadinti turtą, atvirą vertimą kitus asmenis perduoti didelės vertės turtą A.Karčiauskas nuteistas trejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme. Ji subendrinta su Klaipėdos miesto apylinkės teismo 2010-ųjų balandžio 20 dienos nuosprendžiu, kuriuo nuteistajam paskirta ir neatlikta penkerių metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausme. Galutinė subendrinta laisvės atėmimo bausmė - septyneri metai.

Jaunuolis kaltas prisipažino ir nurodė, kad buvo padavęs apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui, tačiau kai teismas jo skundą atmetė, jis supyko ir parašė pirmąjį laišką, kuriuo norėjo tik pagąsdinti. Vėliau A.Karčiauskas parašė antrąjį laišką reikalaudamas pinigų, nurodydamas netikrą sugalvotą banko sąskaitą. Anksčiau jau 13 kartų už turtinius nusikaltimus teistas jaunuolis tikino norėjęs tik pajuokauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
gal grąsino tai pabaisai teisėjai Aušrai Maškauskienei.Tokie, kurie grąsina atvirai, niekada neivykdo savo sprendimo, jeigu jis butu norėjęs susidoroti, tai butu apie tai nepranešęs.Ir jeigu grąsino, matomai yra už ką.

A S T U T Ė

A S T U T Ė  portretas
PRITARIU. Ir jeigu grąsino, matomai yra už ką. NES NIEKADA NĖRA DŪMŲ BE UGNIES, LIEPSNOS. Apie uostaMIESTO TEISĖJUS jau kelis kartus viešoje žiniasklaidoje rašė ir Seimo narys Naglis Puteikis, ir buv. Seimo k-to vadovas, ekon. m. dr. A.Matulevičius. Už savo nuomonės pasakymą į Sibirą neištremsite. UostaMIESTO TEISININKUS jau pavadino nužmogėjusiais ( išsigimusiais ). Turiu papildomų faktų apie tai ./// A ///
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių