Klaipėdos „Akropolio“ pirkėjus išgąsdino svylantys laidai

Klaipėdos ugniagesiams vakar darbo netrūko. Prieš vidurdienį jie skubėjo į prekybos centrą "Akropolis", o po valandos - gesinti pastato uosto teritorijoje.

Nelaimė pramogų ir prekybos centre "Akropolis", Ūkio banko patalpose, įvyko vakar prieš vidurdienį. Apsaugos tarnybos darbuotojas pamatė, kad suveikė priešgaisrinė signalizacija. Apie įvykį pranešta ugniagesiams. Iškviesti ir du saugos tarnybos "Jungtis" ekipažai.

Apsaugos darbuotojams atskubėjus, Ūkio banko patalpose tvyrojo dūmai - rūko apšvietimo elektros laidų izoliacija, bet ugnis neįsižiebė. Iš banko patalpų buvo išvesti darbuotojai ir klientai. Apsaugininkai saugojo, kad į patalpas neįeitų pašalinių žmonių.
Po keturių minučių nuo pranešimo atvykus ugniagesiams, svylantys laidai jau buvo užgesinti gesintuvu. Tai padarė vienas apsaugos darbuotojų. Spėjama, jog nelaimė kilo įvykus trumpam jungimui.

Per incidentą ant kompiuterio nukrito plastikinės lubos, buvusios prie šviestuvo. Tuo metu darbuotojų šioje vietoje nebuvo.

Dūmai buvo pasklidę po visą prekybos centrą "Akropolis". Kurį laiką patalpos buvo vėdinamos.

Po valandos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai skubėjo į uosto teritoriją - gaisras kilo "Baltijos" laivų statyklos laivų korpusų gamybos ceche. Ugniagesius iškvietė darbuotojai.

Atskubėjus pareigūnams, pastatas degė atvira liepsna. Liepsnos buvo numalšintos per penkiolika minučių.

Pirminiais duomenimis, per gaisrą išdegė ne daugiau kaip 150 kv. m  pastato sienos. Žmonės nenukentėjo. Nuostoliai tikslinami.

Dėl šio gaisro juodi ir tiršti dūmai buvo pasklidę po Klaipėdos senamiestį.
Situacija: per gaisrą prie banko prekybos centre "Akropolis" kilo sumaištis.
Neprireikė: ugniagesių pagalbos šį kartą nereikėjo - jiems atvykus laidai buvo užgesinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių