Klaipėdoje vairuotojus kontroliuoja kariškiai

Klaipėdos gatvėse patruliuoja ne tik civiliai pareigūnai, bet ir Karo policija. Žaliomis uniformomis vilkinčius kariškius galima pastebėti ir matuojančius automobilių greitį.

Kaip pasakojo Karo policijos Klaipėdos įgulos viršininkas Petras Puleikis, ši policija vykdo karinio transporto patikrinimus. Jie neturi teisės stabdyti civilinio transporto ir dažniausiai to nedaro, o civiliams vairuotojams neprivalu paklusti karo policininkams.

Pasak kapitono P.Puleikio, pastebėję civilius nusikalstant ar šiurkščiai pažeidžiant eismo taisykles, karo policininkai apie tai praneša civilinei policijai.

Šiomis dienomis toks ekipažas dirbo P.Lideikio gatvėje prie pėsčiųjų tako į Vasaros estradą. Iš civilių pareigūnų juos išskiria žalia kariškių uniforma bei juodas raištis ant rankos su ryškiomis raidėmis „KP".

Karo policija tikrina kariškių kelionės lapus bei kitus dokumentus, taip pat kontroliuoja, ar nepažeidžiamos eismo taisyklės. Tad nenuostabu, kad klaipėdiečiai pastebi karo policininkus, matuojančius automobilių greitį.

Klaipėdos apskrityje yra nemažai karinių dalinių: Karinės jūrų pajėgos, Savanorių rinktinė, Mokomasis dragūnų batalionas, todėl darbo Karo policijai mūsų krašte užtenka.

Šiemet Klaipėdos apskrityje užfiksuota per 20 kariškių drausmės pažeidimų. Tai savavališkas pasišalinimas iš tarnybos vietos, netinkamas uniformos dėvėjimas.

Užfiksuoti keli atvejai, kai karo automobilius vairavę vairuotojai turėjo netvarkingus dokumentus. Šiemet karo policijai neįkliuvo nė vienas neblaivus ar greitį viršijęs vairuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių