Klaipėdoje sulaikyti ir prieš teismą stos penki kanapių platintojai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl jaunimo nusikalstamos grupuotės, Klaipėdos mieste platinusios narkotines medžiagas.

Prieš teismą iš viso stos 10 jaunuolių, įtariamų įvykdžius 17 nusikalstamų veikų.

Įtariama, kad penki jauni grupuotės nariai dideliais kiekiais įsigydavo kanapių, vėliau jas perparduodavo kitiems platintojams ar jas vartojantiems asmenims, taip pat ir nepilnamečiams.

Prieš teismą stos ir penki klaipėdiškiai, įtariami neteisėtai disponavę narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Tarp įtariamųjų yra ir 1993 metais gimusi mergina, kurios automobilio bagažinėje pareigūnai sulaikymo metu aptiko apie 85 g kanapių ir jų dalių.

Iš viso pas įtariamuosius paimta virš 300 g šios narkotinės medžiagos.

Trys grupuotės lyderiai yra suimti, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų, už narkotinių medžiagų platinimą nepilnamečiams - nuo 3 iki 12 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kanapių yra ~2500rūšių ir tik mažoji jų dalis savyje turi draudžiamo narkotiko THC. Pas mus besmegene teisėsauga, žmones į kalėjimus sodina už lapus, kotus ir šaknis, kurie savyje neturi THC.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių