Klaipėdoje sukčiai iš pensininko išviliojo 22 tūkst. litų

68 metų klaipėdietis Juozas Č. Antradienį po pietų atidavė sukčiams visas savo santaupas – 22 tūkst. litų. Tądien su nusikaltėlių pasiųstu kurjeriu jis buvo susitikęs dukart.

Į laidinį telefoną šiam klaipėdiečiui paskambinęs nepažįstamas vyras pasisakė esąs Airijos ambasadorius Marius Žukauskas. Jis pranešė netikėtą žinią, kad Juozo Č. dukrą svečioje šalyje, kur ji jau kurį laiką uždarbiauja, ištiko nelaimė.

Neva klaipėdiečio dukra nuriedėjo nuo laiptų, prasiskėlė lūpą, o griūdama užkabino ir sunkiai sužalojo septynmetę mergaitę, kuriai skilo kaukolės kaulas. Nukentėjusiai mergaitei esanti būtina operacija.

Ambasadoriumi apsimetęs sukčius perdavė telefono ragelį bendrininkui, kuris vaidino sužalotos mergaitės tėvą. Šis pareiškė, kad operacijai reikia 18 tūkst. litų.

Toliau pokalbį tęsė „ambasadorius“. Jis paprašė padiktuoti kupiūrų numerius, taip, greičiausiai, nusikaltėlis tęsė laiką ir siekė užimti auką, kad vyrui neliktų noras susisiekti su dukra.

Netrukus į Juozo Č. namus atėjo jaunas vaikinas, prisistatęs Airijoje sužeistos mergaitės broliu. Pensininkas jam padavė 18 tūkst. litų, tačiau kurjeris spėjo pamatyti, kad ant spintelės guli pluoštelis pinigų.

Matyt, ši žinia buvo pranešta skambinusiajam, nes netrukus Juozui Č. dar kartą paskambino apsimetėlis ir pranešė, kad ką tik sužeistai mergaitei galvoje trūko kraujagyslė, tad gydymui reikėsią dar 4 tūkst. litų.

Praėjo vos kelios minutės ir tas pats jaunuolis vėl peržengė klaipėdiečio buto slenkstį. Patiklus vyras atidavė visas santaupas ir tik tada surinko dukros telefono numerį. Tik tada jis sužinojo buvęs apgautas.

Maždaug prieš pusmetį šį žmogų bandyta panašiai apgauti, bet tada jis suprato klastą. Skambinęs vyras aiškino, kad pensininko sūnus įvykdė avariją, kad jam susiūta lūpa ir jis gydomas Klaipėdos ligoninėje. Kitas nusikaltėlis bandė juo apsimesti, bet vyras suprato klastą ir padėjo ragelį.


Šiame straipsnyje: sukčiustelefoninis sukčius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zamečianije

Zamečianije portretas
Durakam zakon nepisan.

1am

1am  portretas
ar tu burliokas ?

iksas

iksas portretas
kiek tu vargsu pensininku dar nuskriaus,nejau niekaip negalima tuos skambucius ir tuos aferistus pazabot? kokias brosiureles pensinin kams prie pensiju parasyt ar dar...gal ka seimunu galvos patartu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių