Klaipėdietis kanapes augino savo bute, spintoje

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl grupės asmenų, kurie labai dideliais kiekiais platino narkotines ir psichotropines medžiagas.

Tyrimo metu iš viso nustatyta 14 įtariamųjų. Šioje byloje prieš teismą stos 10 asmenų - 8 narkotinių medžiagų platintojai bei 2 kvaišalų vartotojai. Byloje jiems inkriminuojama 19 nusikalstamų veikų. Dar keturių asmenų atžvilgiu surinkti įkalčiai atskirti į savarankiškus tyrimus.

Kratų pas įtariamuosius metu pareigūnai aptiko kokaino, parduoti paruoštų kanapių bei auginamų kanapių augalų. Kanapių auginimo „šiltnamis" buvo įrengtas vieno įtariamojo bute, spintose su specialiu apšvietimu ir termoizoliacine medžiaga.

Taip pat grupuotės nariai neteisėtai disponavo ginklais ir šoviniais. Du įtariamuosius kriminalistai užklupo pusės kilogramo psichotropinių medžiagų pirkimo-pardavimo sandorio metu. Be to, kratos pagalbinėse patalpose metu pas kvaišalų pardavėją aptikta daugiau nei 2 kg metamfetamino ir naujos psichoaktyvios medžiagos mišinio.

Tyrimo metu buvo apribotos kaltininkų nuosavybės teisės į daugiau nei 13 tūkst. litų, gautų nusikalstamu būdu.

Sulaikytiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 15 metų.


Šiame straipsnyje: narkotikainarkotikų platinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugis

Eugis portretas
Saunuoliai pareigunai, kad pakratet juos. Uz chemija reikia rankas kirst. Bet su kanapemis reikia elgtis liberaliau. - per amzius lietuviai juos augino- gardino patekalus, prikimsavo i pypkes)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių