Kirgizas ir baltarusis Lietuvoje buvo be vizų

Druskininkų pasieniečiai antradienį sulaikė kirgizą ir baltarusį, nes jie Lietuvoje buvo su Šengeno vizomis, kurių galiojimo laikas pasibaigęs.

Valstybės sienų apsaugos tarnyba pranešė, kad Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai Raigardo kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 42-ejų metų Kirgizijos piliečio dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad jo turėtos kurio Šengeno valstybių vizos galiojimo laikas buvo pasibaigęs praėjusį sekmadienį, todėl užsienietis Lietuvoje buvo neteisėtai.

Dėl užsieniečių išvykimo iš Lietuvos tvarkos pažeidimo Druskininkų pasieniečiai jam skyrė 250 litų administracinę baudą ir surašė įpareigojimą išvykti iš Lietuvos. Kirgizui sumokėjus baudą vėlų antradienio vakarą jis per Raigardo punktą buvo išleistas į Baltarusiją.

Netrukus tame pat punkte Druskininkų užkardos pareigūnai sulaikė 34-erių baltarusį. Šis bandė išvykti į savo šalį taip pat su Šengeno valstybių viza, kurios galiojimo laikas buvo pasibaigęs pirmadienį.

Šiam užsieniečiui Raigardo punkte dirbantys pasieniečiai skyrė administracinę nuobaudą - įspėjimą ir surašė įpareigojimą išvykti iš Lietuvos.

Apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį Druskininkų pasieniečiai leido baltarusiui išvykti į savo šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių