Keturi lietuviai kaltinami pagrobę savo tautietį

Anglijos Norvičo miesto teisme nagrinėjama byla, kurioje keturi Lietuvos piliečiai kaltinami praėjusių metų lapkričio 21 dieną pagrobę ir sumušę tautietį.

Kaltinimai dėl mechaniko Sigito Barauskio pagrobimo pateikti 39 metų Valerijui Biriukui, 31-erių Aleksandrui Černovui, 25-erių Tomui Papalauskui ir 21-erių Juozui Gineikai.

Pasak ketvirtadienį teisme kalbėjusio valstybinio kaltintojo Jonathano Seely, nors tikslūs pagrobimo motyvai nėra aiškus, susidaro įspūdis, kad jie yra susiję su ginču tarp pagrobėjų ir S.Barauskio darbdavio pono Morkūno.

Pasak J.Seely, garaže dirbančiam S.Barauskiui pagrobimo dieną paskambino kartu su juo ten pat dirbantis draugas ir paprašė pagalbos dėl neužvedamo automobilio. Paaiškėjo, kad skambinta buvo paprašius pagrobėjams.

Aukai automobiliu atvykus prie krautuvės, jis pamatė savo draugą pakelėje kartu su kitu vyru, kurį palaikė draugo pažįstamu.

S.Barauskis atidarė automobilio langą, tačiau staiga jis mažiausiai dviejų vyrų buvo ištrauktas iš automobilio ir pasodintas ant kito automobilio galinės sėdynės.

Pasak kaltintojo, kartu su auka automobilio gale sėdėjo du vyrai. Vienas jų, V.Biriukas, smogė kumščiu pagrobtajam per veidą, šiam paklausus, kur važiuojama.

S.Barauskis buvo nuvežtas į garažą, kur atvažiavo dar viena mašina.

Auka, pasak kaltintojo, atsidūrė garažo dirbtuvėse, apsuptas kelių vyrų. V.Biriukas pagrobtajam smogė dar kelis kartus į veidą. Kitas vyras pakėlė plaktuką ir smogė pagrobtajam per rankas.

Anot J.Seely, nors nukentėjusiojo kaulai nebuvo sulaužyti, jis patyrė nepakeliamą skausmą. Jis vyrų, kuriuos siejo su Lietuvos nusikalstamu pasauliu, buvo klausinėjamas apie savo viršininko veiklą.

Vienas iš pagrobėjų pagrasino pistoletu, sakydamas, kad jei jis nepasakys visko, ką žino, ar pasielgs kvailai, bus nužudytas. Taip pat pagrasinta, kad norėdamas pradėti naują verslą, S.Barauskis privalės mokėti.

Po dviejų valandų pagrobtajam du kartus liepta susisiekti su savo viršininku ir paprašyti susitikti. Tada jis po pagrobėjų susitikimo su viršininku buvo nuvežtas prie oro uosto.

S.Barauskis tuomet paleistas.

Pagrobtojo viršininkas apie įvykį pranešė policijai ir lapkričio 30-ąją V.Biriukas buvo suimtas. Likęs trejetas lapkričio 29-ąją pabėgo iš šalies, tačiau buvo grąžintas į Jungtinę Karalystę.


Šiame straipsnyje: pagrobimasemigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių