Keliuose rajonuose sulaikyti skirstomųjų tinklų niokotojai

Policija kiek daugiau nei per savaitę sulaikė tris skirstomųjų tinklų niokotojų grupuotes Panevėžyje, Šalčininkuose ir Telšiuose.

Rugpjūčio 14 dieną 2 val. Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnai, tikrindami gautą informaciją dėl aušinimo alyvos vagysčių iš elektros pastočių, Liūdynės kaime sulaikė du Liūdynės ir Molainių kaimų gyventojus, gimusius 1973 ir 1963 metais.

Vyrai tuo metu į garažą krovė plastikines talpas, pilnas transformatorių aušinimo alyvos, pavogtos iš elektros pastočių Anykščių rajone. Tie patys asmenys įtariami aušinimo alyvos vagystėmis Panevėžio apskrityje ir Anykščių rajone. Jiems gresia ne tik baudos, bet ir laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Anot bendrovės „Lesto“ pranešimo, liepos ir rugpjūčio mėnesiais Šalčininkų rajono policijos komisariate užregistruota daug nusikalstamų veikų, kurių metu skirtingose rajono vietose pavogti dideli kiekiai transformatorių aušinimo alyvos ir sugadinti patys transformatoriai.

Rugpjūčio 22 dieną Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė keturis įtariamuosius. Atlikus kratas pas vieną iš jų aptikta apie 700 litrų transformatorių aušinimo alyvos.

Dar apie vieną vagystę pranešta rugpjūčio 25 dieną. Telšių rajono Juodinų kaime gyventojas pastebėjo, kad netoliese išmontuojama elektros persiuntimo oro linija ir apie įvykį suskubo pranešti „Lesto“. Apie įvykį informuota policija. Pareigūnai sulaikė du telšiškius, ketinusius pagrobti oro linijos laidus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių