Kedžio sekėjui prokuratūra siūlo skirti pusę metų nelaisvės

Vienam aktyviausių Drąsiaus Kedžio sekėjui prokuratūra siūlo skirti pusės metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant metams. Pirmadienį policijos pareigūnai Mariaus Kuprevičiaus namuose atliko kratą. Vyriškis įtariamas grasinimais vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei.

Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas šiandien išnagrinėjo M.Kuprevičiaus bylą.

M.Kuprevičių teisėsaugai apskundė vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

„Aš kreipiausi ne į teismą – perdaviau į teisėsaugos institucijoms gautą žinutę. Žinutė buvo negraži, netinkama. Ji žiniasklaidoje jau yra pagarsinta – su atitinkamais veiksmažodžiais: „prapulsi“, „bausiu“ – manau, kad teisėsaugos institucijos tai įvertins. Jokių tikslų aš nesiekiu, tiesiog perdaviau pačią žinutę,“ – žurnalistams penktadienį po teismo posėdžio sakė E.Žiobienė. Anot vaiko teisių apsaugos kontrolierės, niekas neturi teisės rašyti tokių žinučių ir gauti jų.

M.Kuprevičius po kratos pirmadienį rytą įvykusios buvo išvežtas į Vilniaus 3 policijos komisariatą, čia jam pareikšti įtarimai dėl grasinimų vaiko teisių apsaugos kontrolierei. M.Kuprevičiui skirta kardomoji priemonė – paimtas dokumentas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Teisme prokurorė paprašė, kad bausmė būtų skirta pusei metų, jos vykdymą atidedant pusantrų metų. Rugsėjo 8 d. 14 val. bus skelbiamas nuosprendis. Manau, kad busiu išteisintas, nes jie neturi jokių įrodymų“, – po posėdžio sakė M.Kuprevičius.

Už grasinimą įstatymas nustato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų. M.Kuprevičius teisme atsisakė anksčiau duotų parodymų ir tikina grasinamų žinučių  nesiuntęs.

„Aš su kaltinimais nesutinku – nieko prieš E.Žiobienę neturiu – ji simpatiška moteris ir manau, kad esu persekiojamas pedofilų mafijos“, – sakė M.Kuprevičius.

Apie teismą teisiamasis sako sužinojęs tik penktadienį. Tyrėjas prieš pietus jam pranešė, kad tryliktą valandą įvyks posėdis. M.Kuprevičius mano, kad tai padaryta tyčia, kad jis nespėtų susirasti advokato.

„Bausmės nori nemenkos: vis gi pusė metų už tokį lengva nusikaltimą, tarsi atsiųstą žinutę – yra labai didelė. Mane nustebino valstybinio kaltinimo lengvabūdiškumas: tarsi turėdami šiokį tokį prisipažinimą, jie bando padaryti bylą. Tačiau byloje nėra nė vieno kito įrodymo, galinčio tą prisipažinimą patvirtinti“, – tvirtina teisiamojo advokatas Nerijus Ulčinas.

Byla šiandien išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. Nuosprendį M.Kuprevičiui teismas ketina paskelbti kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių