Kėdainiuose moteris nelegaliai supirkinėjo metalą

Kėdainiuose aptikta nelegali metalo laužo supirktuvė. Įtarę privačiame name prekiaujant metalu, Kauno ir Kėdainių pareigūnai  patys iniciavo metalo pardavimo sandėrį.

Mokesčių inspekcijos specialistas, persirengęs darbo rūbais ir nešinas 2 maišais metalo laužo paskambino į privataus namo Kėdainiuose, duris. Namo šeimininkė, nusivedusi „pardavėją“ į garaže esančią metalo supirktuvę, patikrino prekę magnetu, pasvėrė ir pasiūlė mokėti po 2 Lt už kilogramą. Šiek tiek pasiderėjus buvo sulygta kaina po 2,30 Lt už spalvoto metalo kilogramą.

Atsiskaitymo metu į namą užėjo sutartu signalu pakviestas Policijos komisariato darbuotojas. Jis išsiaiškino, kad šeimininkė neturi reikiamų dokumentų, leidžiančių supirkti metalą.  Už neteisėtą vertimąsi komercine ūkine, finansine ar profesine veikla gali būti skiriama nuo 1 iki 3 tūkstančių litų bauda,o visi įrankiai, žaliava ir gautos pajamos iš veiklos konfiskuojamos.

Kauno apskrityje tai pirma nelegali metalo supirktuvė, kurią pavyko aptikti. Per pirmąjį šių metų pusmetį Kaune  apskrities VMI pasitikėjimo telefonu 1882 gavo 295 pranešimus apie atlyginimus „vokeliuose“ ir kitus mokestinius pažeidimus. Apie 70 proc. šių pranešimų pasitvirtino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių