Kėdainiuose kapines išniekinę vandalai areštinėje laukia bausmės

Iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių Kauno kapinėse buvo išvartyti 256 paminklai. Įtariamieji buvo sugauti ir uždaryti į areštinę. Juonuolius policija atpažino iš paliktų įkalčių - batų antspaudų bei pamesto nuolatinio bilieto.

Vyksta iki teisminis tyrimas.

Policija nustatė tris įtariamuosius, kurie išniekino kėdainiečių artimųjų kapus. Visi trys įtariamieji - 16 ir 17 metų broliai iš Vilainių sen. bei 18-metis jų draugas iš Aristavos kaimo, anksčiau neturėję reikalų su policija.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad broliai buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, o aštuoniolikmetis nebuvo vartojęs nei alkoholio, nei narkotikų.

Pasak Aušros Pupkutės, Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK Organizacinio poskyrio specialistės, tikslūs patirti nuostoliai bus žinomi tada, kai visi nukentėję kėdainiečiai atvyks parašyti pareiškimus į policijos komisariatą. Nuo to priklausys ir bausmės dydis, kuris bus skirtas šiems jaunuoliams.

Kol kas pareiškimų yra sulaukta daugiau nei 100.

Maksimali bauda už kapinių išniekinimą visiems šiems jaunuoliams gali grėsti trijų metų laisvės atėmimas, o jų tėvams teks atsakyti už patirtą moralinę bei materialinę žalą.


Šiame straipsnyje: Kauno regionasKapinėsvandalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių