Kėdainių vagių gaujos sąskaitoje – 600 tūkst. litų

Teismą pasiekė baudžiamoji byla, kurioje Kėdainių nusikalstama grupuotė kaltinama vagystėmis, kurių suma gali siekti 600 tūkst. litų.

Šį nelengvą tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo tarnybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai.

25 tomų bylą penktadienį Kauno apygardos prokuratūra perdavė teismui.

Įtarimai byloje pareikšti šešiems Kėdainių rajono gyventojams, iš jų - dviems nepilnamečiams. Keturi iš jų kaltinami veikę organizuotoje grupėje.

Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimas šioje byloje truko dvejus metus. Į vieną baudžiamąją bylą buvo sujungti 52 ikiteisminiai tyrimai iš įvairių Lietuvos rajonų.

Tyrimo metu nustatyta, kad sulaikytieji asmenys pasikėsino apvogti arba apvogė penkis  bankomatus, vogė iš parduotuvių, garažų, sandėliukų, ūkinių bendrovių, spaudos kioskų, geležinkelio transporto priemonių.

Įtariamieji vogdavo viską, kas  pasitaikydavo po jų ranka: cigaretes, maisto produktus, alkoholį, daržoves, kurą, motociklus, žoliapjoves. Vien iš ūkinių bendrovių įtariamieji pavogė įvairių chemikalų ir herbicidų už daugiau nei 40 tūkst. litų.

Iš viso jų padaryti nuostoliai siekia 600 tūkst. litų.

Nusikaltimus įtariamieji vykdė Kauno mieste, Jonavos, Kauno, Kėdainių, Raseinių, Panevėžio ir Radviliškio rajonuose.

Kad būtų nesusekti, įtariamieji vykdyti nusikaltimų vykdomo tik vogtais automobiliais. Žinoma, kad jų šiame „darbe“ buvo panaudota mažiausiai 12. Jų markė nusikaltėliams nebuvo svarbi.

Kaip teigė komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Raimondas Baltaduonis, šis tyrimas buvo pradėtas dar 2008 m. Jo tyrimą paskatino Kauno apskrityje užregistruotos bankomatų vagystės. Įtarta, kad jas galėjo įvykdyti kelių asmenų grupė.

Įtariamieji buvo sulaikyti kartu su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnais 2009 metų vasario, kovo mėnesį, tačiau tyrimas užtruko. Vis dėlto pareigūnų teigimu, tai vienas sėkmingiausių šiais metais baigtų tokios didelės apimties tyrimų.

Visiems šešiems asmenims pareikšti įtarimai dėl didelės vertės turto vagysčių. Jiems gresia laisvės atėminas iki septynerių metų.

Trys iš įtariamųjų - R.A. (45 metų) A.G. (28 metų) ir E.P. (27 metų) iki šiol suimti. Likusiems įtariamiesiems skirtos kitos kardomosios priemonės.


Šiame straipsnyje: vagystėgauja Panevėžyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių