Kėdainių apylinkės teismas išvarė A.Venckų iš posėdžio

Teismo teigimu, Drąsius Kedys yra miręs, todėl Aido Venckaus kaip advokato įgaliojimai nutrūko. Šiame teisme buvo sprendžiama su kuo gyvens D.Kedžio dukra.

Antradienį Kėdainių apylinkės teisme buvo nagrinėjama civilinė byla dėl D.Kedžio šešiametės dukters gyvenamosios vietos nustatymo, tačiau posėdžiui net neprasidėjus iš jo liepta išeiti mergaitės interesams atstovaujančiam advokatui A.Venckui.

„Teismas paaiškino, kad D.Kedys yra miręs, todėl mano kaip advokato įgaliojimai ęsą nutrūko. O kadangi teismo posėdžiai yra uždari, aš, teismo nuomone, byloje tapau pašaliniu asmeniu“, - portalui kalbėjo A.Venckus.

Tokiam teismo sprendimui advokatas teigė nesipriešinęs, tačiau grįžęs namo gerai išsinagrinės, ar toks teismo sprendimas buvo teisėtas.

Pasak A.Venckaus ieškovu šioje civilinėje byloje buvo D.Kedys, jo dukra nėra proceso dalyvė. „Aš atstovavau D.Kedžio interesus, mano kaip advokato susitarimas buvo su juo, tačiau nemanau, kad jam mirus, mano įgaliojimai baigėsi“, - sakė A.Venckus.

Jo teigimu, sutartis buvo sudaryta iki teismo procesų pabaigos. „Žiūrint iš advokato pozicijų yra taip, su klientu sudaroma sutartis iki proceso pabaigos. Gynėjui sumokami pinigai, tačiau jei jo atstovaujamasis miršta, advokatas savo pareigas vis tiek turi atlikti iki galo“, - aiškino A.Venckus.

Jo teigimu, jei jau iškyla panašių problemų, teismas turėtų stabdyti bylą iki bus išaiškinti visi velionio paveldėjimo klausimai - tiek turtiniai, tiek neturtiniai ir tik tada, nustačius, kas toliau imsis atstovauti mirusiojo interesus tęsti bylos nagrinėjimą.

„Šiuo atveju, jei jau atstovavimo sutartis tarp manęs ir D.Kedžio nutrūko, ją buvo galima pratęsti su mergaitės įstatymine globėja“, - kalbėjo advokatas.

Anksčiau posėdžiuose dėl mergaitės globos dalyvaudavo ir jos globėja, A.Venckaus žmona Neringa Venckienė, tačiau į šį posėdį ji nevyko. Po brolio mirties moteris susirgo ir vis dar jaučiasi blogai. „Neringa serga“, - sakė A.Venckus.

Išvarius A.Venckų iš salės, posėdyje liko tik Laimutė Stankūnaitė su savo advokate bei Vaiko teisių tarnybos atstovė. Po 15 minučių trukusio posėdžio teismas pareiškė, kad nutartis bus skelbiama penktadienį.

Kėdainių apylinkės teisme buvo nagrinėta ir dar viena civilinė byla - dėl L.Stankūnaitei taikomų laikinųjų apsaugos priemonių. Šią bylą ji pralaimėjo, teismas nepakeitė ankstesnio teismo sprendimo ir jos pasimatymų su dukra laiką paliko tokį patį - dvi dienas per savaitę, po dvi valandas.

Kėdainių apylinkės teismui iš teismo posėdžio išvijus A.Venckų, tapo neaišku, kad mergaitės interesesus gali atstovauti ir baudžiamojoje byloje, kurią mažametės tvirkinimu kaltinamas Andrius Ūsas.

Atversti šią bylą Panevėžio apylinkės teismas planuoja gegužės 26 d. Šioje byloje A.Venckus atstovauja ne D.Kedžiui, o jo dukrai, tačiau susitarimas pasirašytas su tuo pačiu D.Kedžiu, tad teisėjai gali nuspręsti panašiai, kaip ir jų kolegos Kėdainiuose - asmuo su kuriuo pasirašytas susitarimas mirė, advokato įgaliojimai nutrūko.

„Grįžęs viską dar kartą pažiūrėsiu, atstovavimą, pavedimą, įgaliojimą. Manau, tai turėtų būti tik procedūriniai dalykai. Jei reikės susitarimą atstovauti mergaitės interesus teisme pasirašys jos įstatyminė globėja, kuriai globa dar nepanaikinta“, - kol kas rankų nenuleidžia A.Venckus.


Šiame straipsnyje: KedysVenckus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių