Kėdainiškis pasieniečiams pateikė klastotę

Pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą vykusį Kėdainio rajono gyventoją, kuris naudojosi suklastota asmens tapatybės kortele. Paaiškėjo, kad klastotę pateikęs kėdainiškis turėjo keliauti už grotų atlikti jam skirtos bausmės.

Ketvirtadienį iškart po vidurnakčio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Kalvarija, sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį mikroautobusą „Mercedes Benz“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Kontrolės metu vienas iš keleivių pasieniečiams pateikė įtartiną lietuviško pavyzdžio asmens tapatybės kortelę. Joje pareigūnai pastebėjo klastotės požymių – dokumentas į apšvietimą ultravioletiniais spinduliais reagavo skirtingai nei originalas, mikrotekstas neatitiko nustatytų reikalavimų.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir išlaipino iš mikroautobuso. Jo vairuotojui ir likusiems keleiviams leista vykti toliau.

Apklausiamas vyras pareigūnams prisipažino esąs 32 metų Kėdainio rajono gyventojas. Patikrinus informaciją turimose bazėse paaiškėjo, kad jo kaip asmens, kuriam panaikintas lygtinis atleidimas nuo bausmės atlikimo, ieško Jonavos rajono policija.

Apie kėdainiškio sulaikymą pareigūnai informavo paieškos iniciatorių, sulaikytasis apklaustas.


Šiame straipsnyje: pasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių