K.Betingis dėl prarasto posto kovos teisme

Pareigose pažemintas Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis kitą savaitę žada kreiptis į Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Laikinojo generalinio prokuroro Raimondo Petrausko birželio 10-ąją pažemintas iki eilinio prokuroro, K.Betingis nesutinka su tokia nuobauda. Kaip delfi.lt sakė K.Betingis, skundas dėl įsakymo, kuriuo jis buvo pažemintas pareigose, jau baigiamas rengti.

K. Betingio teigimu, įsakymas dėl jo nubaudimo yra neteisėtas ir nepagrįstas. Net ir tarnybinio patikrinimo (kuris, pasak K. Betingio, irgi nepagrįstas) išvadoje nebuvo siūloma skirti drausminę nuobaudą. Tačiau laikinasis generalinis prokuroras nusprendė, jog K. Betingis pažeidė Etikos kodeksą ir pažemino jį pareigose.

Etikos kodekso pažeidimų buvo įžvelgta dviejuose K. Betingio interviu. Juose jis kalbėjo apie prokuratūros problemas: didžiulius pareigūnų darbo krūvius, bestuburę vadovybę, nekovojančią už sistemą ir t.t.

K. Betingis sako, jog turi lingvisto išvadą, kurioje teigiama, kad minėtuose interviu nėra etiką pažeidžiančių dalykų. Buvęs Kauno apygardos prokuratūros vadovas įsitikinęs, kad kaltinimai jam paremti iš konteksto ištrauktomis frazėmis, kurias Generalinės prokuratūros vadovai interpretavo savaip.


Šiame straipsnyje: KedysBetingis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių