Kauno rajone sulaikyti nelegalai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės pareigūnai Kauno rajono Tabariškių kaime sulaikė neteisėtai Lietuvoje buvusius penkis Armėnijos ir tris Uzbekistano piliečius.
Antradienį buvo gauta informacija, kad užsieniečiai neteisėtai gyveno vienai žemės ūkio bendrovei priklausančiose patalpose bei nelegaliai dirbo samdomais darbininkais.
Visų sulaikytųjų amžius nuo 39 iki 62 metų.
Uzbekai ir trys armėnai Lietuvoje buvo pasibaigus jų vizų galiojimo laikui.
Už neteisėtą buvimą Lietuvos teritorijoje jiems skirtos administracinės baudos po 250 litų. Penkiukė įpareigota per tris dienas išvykti iš šalies.
Tyrimo metu nustatyta, kad du Armėnijos piliečiai į Lietuvą pateko nelegaliai - jų pasuose nebuvo šalies nacionalinių ar Šengeno vizų. Jiems skirtos administracinės baudos po 500 litų. Abu užsieniečiai dviem paroms uždaryti į areštinę. Jiems gresia baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą valstybės sienos perėjimą.
Pareigūnai į apklausą kviesis ir žemės ūkio bendrovės, kurios patalpose gyveno nelegalai, vadovą. Jam gresia administracinė atsakomybė už gyvenamojo ploto suteikimą neteisėtai šalyje esantiems užsieniečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių