Kauno policininkai belgams padėjo sučiupti nusikaltėlus

Policijos departamentas pranešė, kad bendradrabiaujant Belgijos ir Lietuvos (Kauno) policininkams pavyko sustabdyti lietuvių grupuotę, kuri veikė ne tik Lietuvoje, Kaune, bet ir Belgijoje bei Vokietijos Federacinėje Respublikoje.

Gerai organizuota nusikalstama grupuotė užsiėmė automobilių vagystėmis, bendrininkavimu, vykdant prabangių automobilių vagystes bei plėšimus, vogtų automobilių identifikacinių numerių klastojimu, vogtų automobilių legalizavimu ir realizavimu, dokumentų klastojimu, turto prievartavimu, išpirkų už pavogtus automobilius organizavimu. Belgijos Karalystėje šios grupuotės nariams yra priskiriama 60 nusikalstamų veikų.

Šiuo metu aštuoni grupės nariai ir jos lyderis, pravarde „Vėjas", yra sulaikyti.

„Dėl itin sėkmingos tyrimo baigties mes esame dėkingi Kauno miesto policijai. Nesuklysiu pasakęs, kad jei ne Lietuvos pareigūnų profesionalumas ir įžvalga, tyrimas nebūtų buvęs  toks efektyvus", - padėkos laiške Lietuvos policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui rašė Belgijos Rytų Flandrijos provincijos Dendermonde teismo policijos direktorius vyriausiasis superintendantas Lucas Boterbergas.


Šiame straipsnyje: vagyskaunasbelgija,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių