Kaunietis pasienyje įkliuvo su Anglijoje vogtais daiktais

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė krovininį automobilį, kuriuo į Lietuvą buvo gabenami Anglijoje pavogti vienatūris ir du mikroautobusų varikliai.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė tentu dengtą krovininį automobilį „Mercedes Benz Aego“ angliškais numeriais. Jis ką tik į Lietuvą buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Automobilį vairavo 36 metų Kauno gyventojas. Vyras pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. 

Krovininio automobilio apžiūros metu paaiškėjo, kad juo gabenamas vienatūris „Seat Allhambra“ bei du mikroautobusų „Mercedes Benz Sprinter“ varikliai. Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad krovinių pervežimo verslu užsiimantis kaunietis neturi vienatūrio dokumentų. VSAT pareigūnai duomenis apie šią transporto priemonę informacinėse bazėse patikrino pagal jos kėbulo numerį.

Paaiškėjo, kad 2002 m. laidos automobilis „Seat Allhambra“ nuo balandžio 10 d. kaip pavogtas yra ieškomas Didžiosios Britanijos teisėsaugininkų. Netrukus pasieniečiai nustatė, kad šioje valstybėje yra vogti ir abu mikroautobusų varikliai. Jų anglų teisėsaugininkai pasigedo balandžio 9 bei 11 d. Tai VSAT pareigūnai išsiaiškino patikrinę variklių identifikacinius numerius.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vogtas „Seat Allhambra“ saugomas Kalvarijos užkardoje, o krovininis automobilis „Mercedes Benz Aego“ bei varikliai – Lazdijų rinktinėje. Po apklausos vairuotojas paleistas.


Šiame straipsnyje: vagystėpavogėvarikliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
kaunas-amzinoji vagiu sostine.

tata

tata portretas
jo blin pasienyje niekada nebus tvarkos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių