Kaunietis nuteistas už garsių firmų pavadinimų naudojimą

Kauno miesto apylinkės teismas dėl svetimo prekių ženklo naudojimo dideliu kiekiu nuteisė 33 metų kaunietį. Jam skirtas 6 mėn. laisvės apribojimas. 

Teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą pilietį V.S. pripažino kaltu  dėl svetimo prekių ženklo naudojimas dideliu kiekiu. V.S. nuteistas laisvės apribojimu 6 mėn., įpareigojant per 3 mėnesius neatlygintinai išdirbti 50 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. 

Pernai gruodį Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, vykdydami tikslines priemones kovai su nelegalia prekių apyvarta Lietuvos Respublikos rinkoje, surengė reidą prekybos miestelyje „Urmas“  ir prekybos vietose keturiuose skirtinguose sandėliuose rado ir iš apyvartos paėmė įvairių rūbų, pažymėtų "VERSACE", "ADIDAS", "NIKE", "PUMA" ir kitų garsių firmų vardais. 

Iš viso buvo paimta 923 vnt. sportinių kelnių, sportinių kostiumų, striukių ir kitų rūbų, kurių bendra vertė - 155 tūkst. 173 Lt. 

Kaltinamasis V.S. prisipažino, jog minėtas prekes pirko Gariūnų turgavietėje, norėdamas jas parduoti. V.S. kartą jau teistas už analogišką veiklą. 


Šiame straipsnyje: teismasvagys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių