Kaune telefoniniai sukčiai sumušė rekordą

Garbaus amžiaus žmones įžūliai apgaudinėjančių aferistų apetitas vis dar nepasotinamas. Pirmadienį iš kaunietės pensininkės išviliota 10 tūkst. eurų.

Nepaisant eilę metų skalambijamų įspėjimų apie siautėjančius apgavikus, telefoninių sukčių amatas tebėra gajus. Karts nuo karto jiems pavyksta pralobti net ir rekordinėmis sumomis.

Antai pirmadienio vakarą, apie 18.30 val., 72 metų amžiaus kaunietei į namus Žaliakalnyje paskambinęs nepažįstamas asmuo vikriai išdėstė tradicinę savo „pasakaitę“, esą pensininkės sūnus sužalojo žmogų. Veikiausiai ir pats nusikaltėlis nesitikėjo pralobti taip gausiai.

Patikėjusi sukčių apgavyste, moteris surinko ir atidavė į jos namus Sukilėlių prospekte užsukusiems dviem jaunuoliams visas namuose laikytas santaupas - 10 tūkst. eurų (beveik 35 tūkst. litų).

Tik vėliau patikli pensininkė suprato buvusi apmulkinta. Žaliakalnio policijos komisariate dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamieji kol kas nenustatyti.

Toks pats likimas ištiko ir dešimčia metų vyresnę senolę. Pirmadienį, apie 17.30 val., nepažįstamieji paskambino 82 metų moteriai ir melagingai pareiškė, kad jos anūkas sukėlė eismo nelaimę, kurios metu buvo sužalotas žmogus. Šįkart kaunietė sukčiams atidavė 4 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Telefoniniaisukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių