Kaune teisiamas narkotikų prekeivis

Kauno apygardos teismas nagrinėja bylą, kurioje kaunietis Andrejus Tokeris kaltinamas įgijęs, laikęs ir platinęs didelį kiekį narkotikų.

2004 metais kaunietis kartu su savo broliu Vitalijumi Tokeriu iš nenustatyto asmens buvo įsigijęs didelį kiekį narkotikų. Tų metų lapkričio 13 dieną Kaune, Taikos g. esančiame požeminiame garaže, per apžiūrą pareigūnai  rado 18 tūkstančių LSD dozių, apie 70 tūkstančių vienetų ekstazio tablečių, apie 3 kilogramus marihuanos. Taip pat rasta apie du litrus psichotropinių medžiagų gamybai skirto prekursoriaus.

Atlikus kratą įtariamojo ir jo brolio namuose rasta dar tūkstantis ekstazio tablečių. Bendra prieš rastų narkotinių medžiagų kaina gatvės prekyboje tuo metu siekė 2 milijonus litų.

2005 metų birželį V.Tokeris buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo, o A.Tokeris  2006 metais buvo sulaikytas Olandijoje su suklastotu pasu ir 5 litrais prekursoriaus. Už tai Olandijos teismas jam skyrė 28 mėnesių laisvės atėmimą. Šiemet A.Tokeris, atlikęs bausmę Olandijoje, pagal Europos arešto orderį buvo parvežtas į Lietuvą.

Trečiadienį teisme A.Tokeris neigė savo kaltę, o ją prisiėmė brolis, kuris jau atlieka bausmę.

Teisiamųjų senelis Semionas Tokeris praeityje buvo žinomas sporto valdininkas. Jis daug metų vadovavo „Žalgirio" draugijai.


Šiame straipsnyje: tokerisnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių