Kaune Helovinas nebuvo ramus

Penktadienio pavakarę Kauno daugiabučiame nuaidėjo sprogimas. Sprogimo banga daugiabučio laiptinėje apgadino liftą, išdaužė kelis stiklus ir ne juokais išgąsdino gyventojus.

Kol kas nenustatyti chuliganai Kaune, Šilainiuose, Heloviną atšventė galingu sprogimu. Penktadienio pavakarę, apie 17 val. 15 min., Baltų prospekto 119-iojo namo laiptinės devintajame aukšte nuaidėjo kurtinantis trenksmas. Tik kiek vėliau tapo aišku, kad ten būta sprogimo.

Į nelaimės vietą atskubėjo gausios policijos pareigūnų ir ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Pastariesiems gesinti nieko neprireikė, o teisėsaugininkai užtruko kelias valandas, kol iš Vilniaus atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai. Šiems pareigūnams teko išsiaiškinti, kokios kilmės ir galingumo sprogstamasis užtaisas galėjo driokstelėti pačiame devynaukščio laiptinės viršuje, ties durimis, vedančiomis ant stogo.

Nuo galingo sprogimo išdužo du laiptinės langai, apgriuvo lifto šachtos anga, o duryse liko žiojėti maždaug sprindžio skersmens skylė. Manoma, kad būtent ties išlipimo anga ant stogo ir buvo padėtas sprogmuo. Laimė, nei vietos gyventojai, nei atsitiktiniai praeiviai kieme nenukentėjo.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad savadarbio sprogmens galią tokiu būdu išmėgino paaugliai. Viliamasi iš įvykio vietoje rastų įvairių nuolaužų ir skeveldrų nustatyti, kas ir kokią bombą susprogdino.


Šiame straipsnyje: sprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių