Katalikų bažnyčia ragina nelegalizuoti naminukės

Lietuvos katalikų bažnyčia trečiadienį paragino valdžios atstovus nepriimti naminės degtinės legalizavimo įstatymo.

Prieš Vyriausybei apsisprendžiant, ar įteisinti stiprių tradicinių alkoholinių gamybą kaimo turizmo sodybose, Vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius viešame laiške išsakė susirūpinimą dėl girtavimo plitimo.

"Jokie įstatymuose pramatyti lėšų paskyrimai antialkoholinei ir antinarkotinei propagandai ir prevencijai neatpirks suluošintų gyvenimų pasekmių ir neprisidės prie alkoholio vartojimo mažinimo", - teigia arkivyskupas.

"Išplitęs, netramdomas, liberalizuojamas ir propaguojamas girtavimas stumia Lietuvos žmones toliau į moralinę degradaciją bei fizinę pražūtį", - pridūrė Katalikų bažnyčios hierarchas.

"Raginame visus, kuriems pavesta rengti ir skelbti įstatymus bei globoti ir saugoti kiekvieną valstybės pilietį gerai įvertinti visas alkoholio vartojimo padarinių pasekmes, turėti drąsos atsispirti pagundai "kultūringumu" ir "saikingumu" alkoholio vartojimo melui, kuris apgaudinėja piliečius ir nepriimti naminės degtinės legalizavimo įstatymo", - teigia S.Tamkevičius.

Konservatorių lyderis premjeras Andrius Kubilius kiek anksčiau skeptiškai įvertino kai kurių parlamentarų siūlymą leisti kaimo turizmo sodybose gaminti tradicinius stiprius alkoholinius gėrimus. Manoma, kad Vyriausybė tokį siūlymą trečiadienį atmes.


Šiame straipsnyje: naminukėsamanė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių