Karštą savaitgalį Lietuvoje nuskendo penki žmonės (papildyta)

Itin karštą pirmąjį birželio savaitgalį Lietuvoje nuskendo, pirminiais duomenimis, penki žmonės.

Nelaimės įvyko Vilniuje, Klaipėdos, Tauragės ir Kėdainių rajonuose, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ir policija.

Šeštadienį Tauragės rajone, Joniškės kaime esančioje sodų bendrijoje ''Aidas" nuskendo 62-ejų vyras. Jo kūnas rastas tvenkinyje, maždaug už trijų metrų nuo kranto.

Gelbėtojai kūną ištraukė ir perdavė artimiesiems.

Dar du žmonės tądien, kaip įtariama, paskendo Kėdainių rajone. Pavakarę iš Pelėdnagių seniūnijos, Paobelio kaimo, Nevėžio upės pakrantės į ligoninės reanimacijos skyrių pristatytas, kaip įtariama, skendęs 34 metų kėdainietis. Medikams išgelbėti jo nepavyko - vyras mirė.

Tuo pat metu Krakių seniūnijoje, Pašušvio kaime, prie Šušvės upės rastas, kaip įtariama, skendusio Akademijos miestelio 44 metų gyventojo lavonas.

Sekmadienį Klaipėdos rajone, per Priekulės seniūniją tekančioje Minijos upėje rastas nuskendusio vyro kūnas.

Dar vieno vyro kūnas tą pačią dieną rastas Vilniuje, Sidaronių gatvėje esančiame tvenkinyje. Skenduolis buvo paniręs į dviejų metrų gylį, 30-ties metrų atstumu nuo kranto.

Šiemet šalies ugniagesiai iš vandens telkinių jau ištraukė apie 50 nuskendusių žmonių, tarp jų keturis vaikus, dar 23 gyventojus, tarp jų du nepilnamečius, gelbėtojams pavyko išgelbėti.

PAGD teigia, kad skęstančiųjų labai padaugėja nusistovėjus karštiems orams, ypač savaitgaliais.


Šiame straipsnyje: skęstanuskendoskenduoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Joniškės kaimas per savaitgalį neteko dviejų gyventojų... Vienas nuskendo, kitas -užsimušė...:(

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
GYVYBIŠKAI SVARBI INFORMACIJA: Žmonės skęsta dėl vienos pagrindinės priežasties.Mažas lašelis vandens papuola į bronchus,automatiškai blokuojamas(išsijungia) smegenyse esantis PLAUČIŲ ĮKVĖPIMO CENTRAS.Žmogus negali įkvėpti oro ir per 2 minutes uždusta.Jeigu nori gyventi, reikia žinoti KAIP ĮJUNGTI PLAUČIŲ ĮKVĖPIMO CENTRĄ.Reikia 10 sekundžių apvirsti(žemyn galva),įkvėpimo centras įsijungs
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių