Kaltės nepripažinęs kontrabandininkas iškeliavo už grotų

Kaltės nenorėjęs pripažinti kontrabandininkas penktadienį suimtas Klaipėdos apygardos teismo salėje.

40-metis Gintaras Ivanauskas, gyvenantis Tauragės rajone, Lauksargių kaime, pernai birželio 103-osios ankstų rytą sėdo į guminę valtį ir Jūros upe išplaukė į Nemuną.

Čia pakrantėje jis susitiko iš Rusijos pusės tokia pat valtimi atplaukiusiu rusu. Operacija buvo gerai apgalvota ir įvykdyta sėkmingai. Vyrai peršoko vienas į kito valtį, tai pasikeisdami jos turiniu. Jie pakeitė tik valčių registracijos numerius bei vėliavas.

Tai G.Ivanauskas valtį su paslėptomis joje kontrabandinėmis cigaretėmis atplukdė iki Šereitlaukio. Čia jį sulaikė pasieniečiai.

Valtyje jie aptiko 4 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George 7“, pusantro tūkstančio pakelių cigarečių „Compliment Super Slim 5“.

Šio krovinio bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti importo mokesčius viršijo 38 tūkst. litų.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą G.Ivanauskas pripažino kaltę ir sutiko su bausme, todėl buvo nubaustas be teismo, baudžiamuoju įsakymu jam buvo paskirta bauda.

Tačiau vyras persigalvojo ir nusprendė apskųsti tokį sprendimą. Teisme jis jau aiškino nežinąs, kad valtyje buvo paslėpti rūkalai.

Atsižvelgęs į tai, kad vyras G.Ivanauskas neturi pinigų, neseniai pradėjo dirbti, teismas nusprendė skirti kontrabandininkui dviejų metų laisvės atėmimo bausmę. Penktadienį priešpiet Klaipėdos apygardos teisme vyras buvo suimtas ir išgabentas į areštinę.


Šiame straipsnyje: teismaskontrabandakaltė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių