Kaip bedarbiai iš Užliedžių nusipirko 3 automobilius, 8 sklypus?

Kauno apskrities policija šiuo metu tiria oficialių pajamų šaltinio neturėjusio ir už cigarečių kontrabandą Vokietijoje 2011 m. nuteisto Kauno rajono Užliedžių kaimo gyventojo Bernardo Karmilavičiaus ir su juo susijusių giminystės ryšiais asmenų neteisėto praturtėjimo bylą.

Ekonomines bylas tiriantys pareigūnai su Kauno apygardos prokurorais aiškinasi, iš kur pas nedirbančią šeimyną atsirado trys automobiliai, gyvenamasis namas su sklypu Užliedžiuose, keturi žemės sklypai Užliedžiuose, trys žemės sklypai Lazdijų rajone ir sodyba Lazdijų rajone, kurių bendra vertė – 975 tūkst. litų.

51-erių B. Karmilavičius kartu su Andriumi Jovaiša (gim. 1982 m.), Mindaugu Guzevičiumi (gim. 1984 m.) ir Dainiumi Kasperavičiumi (gim. 1978 m.), įtariant cigarečių kontrabanda, buvo sulaikyti Apelhulzeno miestelyje, Vokietijoje 2010 m. liepą, po ilgalaikio Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus ir Vokietijos Reino-Westfalijos žemės Kiolno miesto muitinės tarnybos pareigūnų tyrimo.

Kratos metu nuomojamų patalpų sandėlyje buvo aptikta 169 000 pakelių (338 dėžės) kontrabandinių cigarečių bei tam tikri gaminiai iš medienos, specialiai pritaikyti gabenti kontrabandines cigaretes (600 dėžių). Sulaikytų cigarečių vertė „juodojoje" rinkoje galėjo siekti apie 200 000 eurų. 2011 m. vasarį šie asmenys Vokietijoje buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis. 

Nustatę, kad B. Karmilavičius ir jo šeimos nariai oficialių pajamų šaltinių neturėjo, pareigūnai neabejojo, kad pagrindinis nusikalstamo verslo organizatoriaus pragyvenimo šaltinis –  cigarečių kontrabanda, todėl, kol šis asmuo atlikinėjo bausmę, jo atžvilgiu Kauno pareigūnai Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistams paskyrė atlikti jo ir jo šeimos narių mokestinį patikrinimą. Nustatyta, kad B. Karmilavičiaus sutuoktinė ir sūnus įsigijo turto iš nepagrįstų teisėtomis pajamomis pajamų šaltinio, todėl 2012 m. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo.

Tiriant bylą, kartu su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais buvo laikinai apribotos nuosavybės teisės į kontrabandos organizatoriaus ir su juo giminystės ryšiais susijusių asmenų turtą. Iš viso apribota nuosavybės teisė į tris automobilius, gyvenamąjį namą su sklypu Užliedžiuose, keturis žemės sklypus Užliedžiuose, tris žemės sklypus ir sodybą Lazdijų rajone.

Pareigūnai šiuo metu aiškinasi neteisėtu būdu įgyto turto bei pajamų kilmę, nustatinėja kitas reikšmingas bylai aplinkybes.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vsio

vsio portretas
eto vsio nažyto nieposylnym trudom... I potomu - vsio zakonno.

1am

1am  portretas
dink burlioke

Kam dar klausti...

Kam dar klausti... portretas
O iš kur pas muitininką su "varganu" atlyginimu namai, kaip pas Amerikos milijonierių, arba pas kokį teisėją ar daktarą, kai savo demokratinėje šalyje deklaruojame nemokamą gydymą arba teisę į teisingą teismą?.. Gyvename lyg tai demokratinėje šalyje, bet elgiamės (žinoma ne visi, nes jeigu visi būtų tokie, ką tada mulkintų) kaip laukinio kapitalizmo vilkai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių